Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Heeft u vragen over de oorlog in Oekraïne en uw verzekering? Bekijk onze veel gestelde vragen.
Terug naar overzicht

Heel Unigarant in de wolken!

Tegenliggers (2).jpg

Het nieuwe werken brengt allerlei uitdagingen met zich mee. Met stip bovenaan staat de vraag: hoe werken we op afstand zo goed mogelijk met elkaar samen? Het projectteam Digitale Werkplek is erin geslaagd om in ieder geval de digitale kant van die uitdaging het hoofd te bieden. Sinds april dit jaar is iedereen bij Unigarant volledig in de wolken, want alle samenwerking verloopt sinds dat moment in de cloud met Teams en Sharepoint.  Erik Boode is projectmanager van de Digitale Werkplek en apetrots dat het gelukt is.  

Erik, hoe zijn jullie te werk gegaan? 

"Om te zorgen voor een zachte landing in de wolken, hebben we alle medewerkers een training aangeboden in het online samenwerken met Teams en SharePoint. Er zijn 580 medewerkers opgeleid, hiervoor hebben we 66 trainingssessies verzorgd! De training werd goed ontvangen, afgaand op de scores in het evaluatieformulier. Zowel de training als de trainers scoorden goed met een gemiddelde van 8+. Ook de vraag in hoeverre men het gevoel heeft aan de slag te kunnen met de nieuwe manier van online samenwerken, werd positief beantwoord met een 8- gemiddeld." 

 

 

 

 

 

 

 

Erik Boode

“Er zijn 580 medewerkers opgeleid, hiervoor hebben we 66 trainingssessies verzorgd! ”

"In oktober 2020 zijn we begonnen met een pilot om de eerste afdelingen te begeleiden in het online samenwerken en eind april hebben we de laatste afdelingen in de wolken geholpen. In totaal zijn 14 afdelingen gemigreerd en zijn er 76 teams aangemaakt.

Heroes mochten deze badge voeren.

Verder hebben we gewerkt met ‘heroes’. Dat is een groep collega's die we hebben betrokken bij de voorbereidingen van het online samenwerken. Zo hebben we ervoor gezorgd dat elke afdeling een vertegenwoordiger had, die ook gelijk kon helpen bij vragen over de tools."

 

Succes moet je natuurlijk vieren? 

"Ja dat klopt. Naast al het serieuze werk hebben we daarom ook vijftig feestjes gebouwd. Elke Unigaranter ontving vlak voor livegang een welkomstpakket om het livemoment in de wolken te vieren. Compleet met feesthoedje, wolkenballon, certificaat, handleiding, de Teams-challenge en natuurlijk wat lekkers. Tijdens het livemoment hebben we de deelnemers onder andere geattendeerd op de ondersteuningspagina ‘Helemaal in de wolken’ op ons intranet , waar diverse hulpmiddelen voor het online samenwerken te vinden zijn."

En nu? 

"We zijn alweer volop bezig met de volgende fase: de afdelingsoverstijgende samenwerkingsverbanden (projecten en werkgroepen). Ook hier verzorgen we de begeleiding in de vorm van intakegesprekken en uitvoeren van migraties.  

Daarnaast besteden we de komende periode aandacht aan diverse tools waarmee je nog slimmer kunt samenwerken en helpen we je om de boel weer even op te frissen. Dit doen we in de vorm van workshops, webinars, artikelen en instructiekaarten.  Genoeg te doen!"

De Unigarant Teams-challenge! 

Unigarant