Terug naar overzicht

Noodherstel Thuis van start

Noodherstel Thuis foto 1000 pixels breed.jpg

Vanaf vandaag gaat ANWB met Noodherstel Thuis van start. Een aanvullende service voor problemen die niet binnen de ANWB Opstalverzekering vallen. Bij Unigarant zetten we graag een stapje extra voor onze klanten. Helpen+ noemen we dat. En vandaag zetten we weer zo’n stap met de introductie van Noodherstel Thuis. Brigit Maat, Innovatiespecialist bij Unigarant en Roel Haitjema, Manager van de Calamiteitenservice bij uitvoerder MainPlus vertellen wat de service precies inhoudt en hoe de dienst tot stand is gekomen.

Wat is Noodherstel Thuis?
Brigit: "Noodherstel Thuis is bedoeld voor iedereen die een spoedreparatie in of om het huis nodig heeft die niet onder de dekking van de ANWB Opstalverzekering valt. Bijvoorbeeld wanneer je sleutel afbreekt en je slot vervangen moet worden. Of als er bladeren in de dakgoot liggen waardoor de dakgoot overstroomt. Lekkage valt bijvoorbeeld wel onder de opstalverzekering, maar het repareren of voorkomen van het lek niet. Met Noodherstel Thuis heb je via MainPlus toegang tot een betrouwbaar netwerk van vakspecialisten, die het probleem voor je verhelpen voor een eerlijke en duidelijke prijs. Bovendien staan ze bij spoedreparaties binnen drie uur voor de deur."

Hoe is Noodherstel Thuis tot stand gekomen? 
Brigit: "Regelmatig krijgen we klanten aan de lijn die vertellen dat ze naast het herstellen van de schade ook de oorzaak van het probleem willen verhelpen. Ook al vallen die kosten vaak niet binnen de ANWB Opstalverzekering. Voor deze klanten hebben we nu een oplossing. Uit klantonderzoek blijkt dat veel consumenten niet weten waar ze moeten aankloppen voor een goede en betrouwbare vakspecialist of klusjesman. En vaak zijn vakmensen ook nog eens heel druk. Met deze inzichten zijn we naar de tekentafel gegaan. We hadden een goed beeld van wat er nodig was voor een nieuwe service. We zochten een eerlijke en betrouwbare partij die het probleem voor klanten oplost. Met MainPlus werken we al samen bij schadeherstel, zo kwamen we al snel bij hen uit. Samen hebben we bekeken hoe we Noodherstel Thuis vorm wilden geven."

 

“Uit klantonderzoek blijkt dat veel consumenten niet weten waar ze moeten aankloppen voor een goede en betrouwbare vakspecialist of klusjesman.”

Hoe werkt het precies?
Roel: "Voor Noodherstel Thuis zetten we de Calamiteitenservice van MainPlus in. Vanuit de Calamiteitenservice hebben we een dekking in heel Nederland en kunnen we snel ter plaatse zijn als dat moet. Bestaande klanten van de ANWB Opstalverzekering die voor Noodherstel Thuis bellen krijgen een medewerker van MainPlus aan de lijn. Aan de telefoon bespreken we samen met de klant wat er precies aan de hand is en hoe snel er iemand ter plaatse moet zijn. We werken volgens een vast stappenplan en doen alles in overleg met de klant."

Welke garanties heeft een klant die Noodherstel Thuis inzet? Zijn er bijvoorbeeld wachttijden?
Roel: "Onze organisatie kan goed omgaan met spoed, daar hebben we onze processen op ingericht. Toch kijken we altijd samen met de klant of het daadwerkelijk nodig is dat we direct voor de deur staan. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld twee toiletten. Als één van de toiletten nog gewoon gebruikt kan worden, dan is het wel vervelend, maar geen absolute spoed. De klant bepaalt uiteindelijk hoe snel we langskomen."

 

“Onze organisatie kan goed omgaan met spoed, daar hebben we onze processen op ingericht. ”

Brigit: "Op basis van de urgentie wordt ook de prijs bepaald. Voor spoedreparaties in het weekend en in de avond gelden andere tarieven dan voor reparaties die ook de volgende werkdag opgepakt kunnen worden. De klant bepaalt en betaalt. Wij presenteren de mogelijkheden en keuzes."

Roel: "En met Noodherstel Thuis ben je altijd verzekerd van garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Mochten er bijvoorbeeld nog twijfels zijn over een reparatie of er is iets niet goed gegaan, dan lossen we dat gewoon op."

En nu is het vooral afwachten wanneer klanten gebruik willen maken van de nieuwe service?
Brigit: "Dat klopt. Met deze extra service bieden we meer dan alleen een opstalverzekering. Ik ben benieuwd wat de klant daarvan gaat vinden. Een mooie ontwikkeling is in ieder geval dat we iets aan kunnen bieden dat van pas komt in geval van nood. Dat is denk ik een goede aanvullende dienstverlening richting onze klanten. Gedurende een jaar gaan we monitoren we wat het product oplevert en betekent voor de klant. Daarna bekijken of en hoe we verder gaan."

Meer weten over Noodherstel thuis? Lees er alles over op ANWB.nl.

Unigarant