Autoverzekering

Met uitstekende schadeafhandeling

Premie berekenen Schade melden

Unigarant Autoverzekering

Schade aan uw auto is al vervelend genoeg. U wilt dan snel en goed geholpen worden. Daarom kiest u voor de Unigarant Autoverzekering. Onze klanten geven ons een 8,2 voor schadeafhandeling! U profiteert van snelle en betrouwbare service. Zo kunt u onbezorgd de weg op.

Voordelen

Basisdekkingen autoverzekering

Bij onze autoverzekering kunt u kiezen uit drie basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA), Gedeeltelijk Casco of Volledig Casco. Wij helpen u graag bij het kiezen van de dekking die past bij u en uw auto. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over welke schade verzekerd is bij welke dekking.

Lees meer over het eigen risico en de vergoedingen die horen bij de verschillende dekkingen.

Schade die u met uw auto veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw auto veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw auto veroorzaakt bij iemand anders Schade die u met uw auto veroorzaakt bij iemand anders
Schade aan uw auto door brand, storm, ruitschade, of een botsing met dieren Schade aan uw auto door brand, storm, ruitschade, of een botsing met dieren Schade aan uw auto door brand, storm, ruitschade, of een botsing met dieren Schade aan uw auto door brand, storm, ruitschade, of een botsing met dieren
Schade aan uw eigen auto door diefstal of joyriding Schade aan uw eigen auto door diefstal of joyriding Schade aan uw eigen auto door diefstal of joyriding Schade aan uw eigen auto door diefstal of joyriding
Schade aan uw eigen auto door een aanrijding of botsing Schade aan uw eigen auto door een aanrijding of botsing Schade aan uw eigen auto door een aanrijding of botsing Schade aan uw eigen auto door een aanrijding of botsing
Schade aan uw eigen auto door vandalisme Schade aan uw eigen auto door vandalisme Schade aan uw eigen auto door vandalisme Schade aan uw eigen auto door vandalisme
Schade aan uw eigen auto doordat u slipt of van de weg of in het water raakt Schade aan uw eigen auto doordat u slipt of van de weg of in het water raakt Schade aan uw eigen auto doordat u slipt of van de weg of in het water raakt Schade aan uw eigen auto doordat u slipt of van de weg of in het water raakt
Meer informatie Wettelijke Aansprakelijkheid Meer informatie Gedeeltelijk Casco Meer informatie Volledig Casco

Aanvullende dekkingen autoverzekering

Naast de drie basisdekkingen kunt u bij de Unigarant Autoverzekering ook kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen voor uw autoverzekering. Hieronder ziet u welke basisdekking u nodig heeft voor de verschillende aanvullende dekkingen.

 

WA

Gedeeltelijk Casco

Volledig Casco

Drie Jaar Aanschaf-waarde
garantie

 

 

x

Zekerheid voor Inzittenden

x

x

x

Ongevallen Inzittenden

x

x

x

Verkeers-rechtsbijstand

x

x

x

Vervangend Vervoer

x

x

x

Accessoires

 

x

x

Extra beveiligingseisen

Wij vergoeden alleen schade bij diefstal, inbraak of joyriding als uw auto goed beveiligd was.

Let op: Wij kunnen voor uw auto een speciaal beveiligingssysteem eisen. Informeer vooraf bij uw verzekeringsadviseur of er speciale beveiligingseisen van toepassing zijn. Sluit u de verzekering online af? Dan ziet u dit direct tijdens de aanvraag. Bent u al bij ons verzekerd? Op uw polisblad staat of er extra beveiliging noodzakelijk is.

Directe Schadeafhandeling

Met een WA-verzekering maakt u ook aanspraak op onze Directe Schadeafhandeling. Dat betekent dat we ook helpen bij schadeafhandelingen als u zelf geen schuld heeft aan een ongeluk. Meld schade aan uw auto dus altijd bij ons, dan kijken wij of we de schade bij uw tegenpartij kunnen verhalen.

Vergoeding accessoires verhogen

Heeft u schade aan uw accessoires? Zoals navigatiesystemen, fietsendragers of kinderzitjes? Deze accessoires zijn al meeverzekerd tot € 2.500,- bij:

Wilt u dit bedrag verhogen? Kies dan voor de aanvullende dekking Accessoires. Uw accessoires zijn dan tot een een bedrag van € 5.000,- meeverzekerd.

Drie Jaar Aanschafwaardegarantie

Wordt uw auto gestolen of raakt deze total loss? Dan krijgt u het bedrag dat u voor uw auto heeft betaald tot een maximum van € 50.000,-. Dat noemen wij aanschafwaardegarantie. U krijgt deze aanschafwaardegarantie in de eerste drie jaar dat u de auto heeft. Zonder deze aanvullende dekking krijgt u de marktwaarde. Dat is het bedrag dat uw auto op het moment van diefstal of total loss waard is.

Inzittenden meeverzekeren bij schade

Wilt u de bestuurder en de passagiers ook verzekeren bij schade? Of wilt u uzelf en uw thuiswonende gezinsleden verzekeren als u meerijdt in een andere auto? Kies dan voor de aanvullende dekking Zekerheid voor Inzittenden.

Wij vergoeden dan € 10.000,- bij overlijden en maximaal € 1.000.000,- voor de werkelijk geleden schade. Waaronder: beschadiging of verlies van met de auto vervoerde privébezittingen, maar ook schade door letsel aan personen, inclusief de daaruit voortvloeiende schade. Bijvoorbeeld voor zorgkosten of als u geen salaris krijgt doordat u niet kan werken.

Inzittenden meeverzekeren bij ongevallen

Standaard dekkingUitgebreide dekking

Bij overlijden

maximaal € 5.000,-

Bij overlijden

maximaal € 10.000,-

Bij invaliditeit

maximaal € 20.000,-

Bij invaliditeit

maximaal € 45.000,-

Heeft u een ongeval waarbij de inzittenden van uw auto overlijden of blijvend invalide raken? Dan krijgt u een vergoeding vanuit de Unigarant Ongevallen Inzittenden dekking. Deze vergoeding hangt af van de dekking die u kiest.

Verkeersrechtsbijstand nodig?

Lukt het u niet om een schade terugbetaald te krijgen? Of heeft u een geschil met een reparateur over een schade? Dan kunt u wel wat hulp gebruiken. Met de aanvullende dekking Verkeersrechtsbijstand krijgt u hulp van een jurist. De jurist probeert het probleem voor u op te lossen.

30 dagen vervangend vervoer

Is uw auto gestolen of total loss? Of bent u uw auto een paar dagen kwijt door schade? Met onze autoverzekering maken wij het u graag gemakkelijk! Met de aanvullende dekking Vervangend Vervoer krijgt u tot wel 30 dagen een andere auto. U kiest zelf of u dat alleen wilt binnen Nederland of in heel Europa.

Wat zeggen onze klanten

Simpel, betrouwbaar, klantgericht. Ik voel me klant bij Unigarant en geen nummer.
Meneer Beunk

Informatie en service

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Niet verzekerd is (o.a.) schade:

  • Door opzet
  • Door fraude
  • Terwijl de bestuurder onder invloed van alcohol, medicijnen, bedwelmende, opwekkende of soortgelijke middelen verkeerde
  • Als het kenteken niet op uw naam staat of van uw partner die op hetzelfde adres woont

Zie voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden onder ‘Wanneer vergoeden wij niet?’ en onder ‘Wat is niet verzekerd?’.

Hoe lang mag ik in het buitenland rijden?

U mag maximaal zes maanden achter elkaar in het buitenland rijden. Neem in de volgende situaties contact met ons op:

  • Als u langer dan zes maanden naar het buitenland gaat.
  • Als u (tijdelijk) in het buitenland woont. Dan eindigt uw verzekering.
  • Als u in het grensgebied woont. Neem dan contact op met uw verzekeringsadviseur.
Ik ben aangereden en heb blikschade. Mijn auto is WA verzekerd. Hoe kan ik de schade verhalen?

U kunt de tegenpartij zelf aansprakelijk stellen. Dat kunt u doen door dit formulier in te vullen en naar de tegenpartij te sturen.  

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.