Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Unigarant

Wij vinden het belangrijk om met elkaar te werken aan een betere toekomst. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mens, het milieu en onze maatschappij. Daarom kiest Unigarant voor Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij staan middenin de maatschappij

  • Wij werken samen met leveranciers uit de regio. Zo stimuleren wij de regionale economie.
  • Wij werken zoveel mogelijk digitaal. Dat is beter voor het milieu, want wij gebruiken minder papier.
  • Wij werken alleen met reparateurs die rekening houden met milieu en maatschappij. Zij hebben een certificering van Stichting Duurzaam Repareren, Erkend Duurzaam of een soortgelijke duurzame organisatie.

Wij brengen u in beweging

Fietsverzekeringen. Daardoor werden wij bekend. En daar zijn wij goed in. De fietssport heeft dan ook een speciale plaats binnen Unigarant.

  • Wij sponsoren Team DSM. De mensen waarmee wij samenwerken krijgen een kijkje achter de schermen bij dit World Tour team. Hiervoor organiseren wij evenementen, waarbij mensen kennis met elkaar kunnen maken.
  • Naast de wielersport sponsoren wij allerlei sportevenementen in de omgeving waar ook onze medewerkers aan mee kunnen doen. Zoals de Cascaderun in Hoogeveen. Ook sponsoren wij medewerkers die meedoen aan sportevenementen voor goede doelen, zoals Alpe d’HuZes.

Onze medewerkers maken ons behulpzaam en betrokken

Zonder onze medewerkers zijn wij nergens. Wij hebben daarom het Unigarant-fonds opgericht. Onze medewerkers hebben goede ideeën om de regio te verbeteren. Maar vaak is hier niet genoeg geld voor. Wij helpen dan een handje.

Onze beleggingen 

Unigarant belegt alleen in aandelen van organisaties die rekening houden met het milieu, mensenrechten en goede arbeidsomstandigheden. 

Lees meer over onze beleggingsprincipes