Wanneer kunt u annuleren

Heeft u een Doorlopende Annuleringsverzekering bij Unigarant afgesloten en moet u uw reis annuleren? Dan wilt u graag de annuleringskosten vergoed krijgen.

Hieronder leest u wanneer wij uw annuleringskosten vergoeden. 

Vergoedingen bij overlijden of ziekte 

Wordt u of een familielid ziek? Kan iemand door een medische behandeling of ongeval niet op reis? Of is er zelfs sprake van een sterfgeval? Dan wilt u misschien niet op reis of zo snel mogelijk terug naar huis. Daarom vergoeden wij de annuleringskosten bij een ziekte, medische noodzakelijke behandeling, ongeval of overlijden van:

  • u en de andere personen op uw verzekering
  • echtgenoot of levenspartner
  • ouders, stiefouders of pleegouders
  • broers en zussen
  • kinderen, stiefkinderen of pleegkinderen

Daarnaast vergoeden wij de annuleringskosten bij overlijden van:

  • grootouders
  • kleinkinderen
  • een dierbare die overlijdt tijdens de reis

Vergoeding bij verbreken relatie

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoeding bij nieuwe woning

U koopt of verkoopt een eigen woning. Wordt uw woning opgeleverd of overgedragen voordat u op reis gaat of tijdens de reis? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Krijgt u een huurwoning toegewezen voordat de geplande reis begint of tijdens de reis? Dan vergoeden wij de annuleringskosten. 

Vergoeding bij een nieuwe baan

Heeft u een nieuwe baan gevonden? Dat is hartstikke fijn, maar vervelend als u hierdoor uw reis moet annuleren. Wij vergoeden de annuleringskosten. 

Vergoeding bij ontslag

Wordt u onvrijwillig werkloos? Dan wilt u misschien niet meer op vakantie gaan. Daarom vergoeden wij in dat geval uw annuleringskosten.

Vergoeding bij herexamen in de vakantieperiode

Moet u plotseling een herexamen doen tijdens uw vakantie? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij zwangerschap

Ontdekt u na het boeken dat u zwanger bent? Of krijgt u complicaties tijdens de zwangerschap? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij adoptie

Krijgt u onverwachts een adoptiekind terwijl u de vakantie al had geboekt? Dan vergoeden wij de annuleringskosten. Moet u uw reis juist annuleren omdat de adoptie niet doorgaat? Ook dan krijgt u een vergoeding.

Vergoeding bij inentingen

Moet u uw reis annuleren omdat u door medische redenen niet ingeënt kunt worden? Dan vergoeden wij uw annuleringskosten. De inentingen zelf zijn niet verzekerd.

Visum

Uw visumaanvraag wordt niet toegewezen of niet op tijd toegewezen? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij reisadvies van de overheid

U leest op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken wat het reisadvies is. Adviseert het ministerie om niet op reis te gaan? Neem dan contact op met uw reisorganisatie. U kunt met hen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Vertraging

Heeft u vertraging op de heenweg? Dan vergoeden wij uw annuleringskosten als u meer dan acht uur vertraging heeft. Vertraging op de terugweg is niet verzekerd.

Mantelzorg

Als u onverwacht dringende zorg (mantelzorg) aan uw ouder, partner of kind moet verlenen.

Bereken nu uw premie