Hoge klanttevredenheid en prima financieel resultaat voor Unigarant in 2017

Unigarant N.V. en UVM Verzekeringsmaatschappij N.V., beide onderdelen van de ANWB-groep, kenden een prima boekjaar 2017. Bij een onverminderd hoge klanttevredenheid werd een aanzienlijke groei van de verzekeringsportefeuille gerealiseerd. Een groei die heeft bijgedragen aan één van de beste boekjaren van deze onderdelen gezamenlijk.

Positief bedrijfsresultaat en toename premieomzet

In 2017 werd een mooie omzetgroei gerealiseerd voor vrijwel alle productgroepen, maar in het bijzonder bij reis-, fiets- en autoverzekeringen. De premieomzet steeg van € 326,4 miljoen in 2016 naar € 355,8 miljoen in 2017. De groei is evenwichtig verdeeld over de labels Unigarant en ANWB Verzekeren. Het gecombineerde bedrijfsresultaat na belastingen ontwikkelde zich, mede door kostenbeheersing, positief van € 22,4 miljoen in 2016 naar € 28,1 miljoen. Het resultaat na belastingen over 2017 van Unigarant kwam uit op € 3,7 miljoen en van UVM op € 24,4 miljoen.

Minder stormschades in 2017

In 2017 daalde de bruto schadelast naar € 213,4 miljoen ten opzichte van € 215,0 miljoen in 2016. De belangrijkste oorzaak voor de daling was het uitblijven van zware stormen in 2017 in combinatie met toereikende reserveringen voor de stijgende letselschadelast.

“Blijvende onderscheidende positie in de schadeverzekeringsmarkt”

Algemeen directeur Peter Siewers: “Vol trots kijk ik terug op 2017. Naast uitstekende financiële resultaten werden we beloond met een stijgende klanttevredenheid en diverse onderscheidingen voor onze innovatieve producten. Daarnaast is ons kantoor in Hoogeveen ingrijpend verbouwd en uitgebreid, zodat we nu met alle collega’s op één locatie in een moderne en duurzame werkomgeving samen aan de toekomst kunnen werken. Ik ben ervan overtuigd dat wij, door ons voortdurend te focussen op onze klanten en hun behoeften, een onderscheidende positie zullen blijven innemen in de schadeverzekeringsmarkt. In 2018 leggen we opnieuw de nadruk op verdere digitalisering van de interactie met klanten, productinnovatie en procesoptimalisatie.”

Financieel jaarverslag Unigarant

Financieel jaarverslag UVM

Bekijk hier meer nieuws