Vaar Vakantie Polis

Reis- en annuleringsverzekering speciaal voor watersportvakanties

Adviseur vinden

Unigarant Vaar Vakantie Polis

Steeds meer mensen kiezen voor een actieve vakantie op het water. Als huurder van een zeil- of motorboot kan het echter voor of tijdens de reis tegenzitten. Om uw vakantie dan toch zo prettig mogelijk te laten doorgaan, heeft Unigarant de Vaar Vakantie Polis ontwikkeld: een reis- en annuleringsverzekering speciaal toegesneden op de watersport.

Voordelen

 • Reis- en annuleringsverzekering speciaal voor watersportvakanties
 • Dekking voor gevolgschade/waarborgsom
 • Betrouwbare en snelle hulp door ANWB Alarmcentrale

Standaarddekking Vaar Vakantie Polis

Bij het onderdeel Reis heeft uw klant voor bagage een eigen risico van € 75,-. Voor gevolgschade/waarborgsom geldt er een eigen risico van 15% van de waarborgsom. Met de Vaar Vakantie Polis bent u altijd goed verzekerd tegen onverwachte gebeurtenissen.

Reisverzekering Vaar Vakantie Polis

 • Onder reis vallen standaard de volgende dekkingen: Bagage, Buitengewone kosten, Medische kosten, Tandheelkundige kosten, Ongevallen en Telecommunicatiekosten.
 • Daarnaast kunt u kiezen uit de Beneluxdekking, Europadekking of Werelddekking. Hieronder leest u meer over deze dekkingen.

Bagage
Hiermee is uw bagage verzekerd voor diefstal en schade.

Buitengewone kosten
Hiermee zijn de extra gemaakte kosten verzekerd. Bijvoorbeeld door de gevolgen van een ongeval, ziekte of overlijden. We vergoeden bijvoorbeeld aanpassingen aan vaartuigen en verlies van inkomen.

Medische kosten
Als u iets overkomt tijdens uw vakantie in een ander land, vergoed de zorgverzekering vaak niet alle medische kosten. Bij medische noodzaak vergoeden wij dan de aanvullende kosten van:

 • ziekenhuisopname
 • medische behandeling
 • vervoer naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis

Tandheelkundige kosten
Met deze dekking bent u verzekerd als u noodzakelijke tandheelkundige kosten heeft.

Ongevallen
Met deze dekking bent u verzekerd als u overlijdt of blijvend invalide raakt.

Dekkingsgebied
U kunt kiezen uit de volgende gebieden:

 • Beneluxdekking; Verzekerd in Nederland, België en Luxemburg.
 • Europadekking; Verzekerd in Europa (Rusland tot de Oeral en Kaukasus), IJsland, Madeira, de Azoren, de Canarische eilanden en alle niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee.
 • Werelddekking; Verzekerd in de hele wereld.

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten indien u een geboekte reis niet kunt maken in verband met een ernstige verhindering, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de eerste of tweede graad. Ook het risico dat het schip waarmee u vaart uitvalt als gevolg van brand of explosie, is meeverzekerd.

Groepsannulering
Wanneer het reisgezelschap uit meer dan tien personen bestaat, kunt u als optie een groepsannulering sluiten. Meeverzekerd zijn dan de kosten van annulering als gevolg van het overlijden van een lid van het reisgezelschap

Groepsannulering uitgebreid
Met deze optie zijn ook de kosten van annulering verzekerd als gevolg van een (levensbedreigende) ziekte of overlijden van een willekeurig lid van het reisgezelschap.

Gevolgschade/waarborgsom

Deze dekking is alleen voor schepen zonder een vaste schipper. Beschadigt u een gehuurde zeil- of motorboot? Dan is het mogelijk dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld. Met deze dekking bent u hiervoor verzekerd.

Ook vergoeden wij de waarborgsom die u betaalt bij vertrek met de boot. Dat doen wij tot maximaal € 2.500,-. U betaalt 15% van de waarborgsom als eigen risico.

Deze dekking geldt alleen voor vaarvakanties in Europa.

Storm, ijsgang- en mistdekking

U moet deze dekking tenminste vier weken voor de reis afsluiten. Met deze dekking krijgt u een vergoeding als de schipper besluit om niet te varen door storm, ijsgang of mist. Of als er hierdoor maximaal twee uur is gevaren tussen 9.00 uur en 21.00 uur. Heeft u de boot gehuurd zonder schipper? Dan hebben wij een verklaring nodig van de verhuurder.

Deze dekking geldt alleen binnen Nederland en Europa.

Aanvullende dekkingen

Groepsannulering

Aanvullend aan de annuleringsverzekering kennen we de groepsannulering. Deze geldt vanaf tien personen of meer. U kunt kiezen uit twee varianten:

Groepsannulering

Gaat u op vakantie met familie of vrienden? Met deze dekking kan de hele groep annuleren als iemand van het reisgezelschap overlijdt.

Groepsannulering uitgebreid

Gaat u op vakantie met familie of vrienden? Met deze dekking kan de hele groep annuleren als iemand uit het reisgezelschap overlijdt, ziek wordt, of een ongeval krijgt.

Eigen risico

Bij het onderdeel Reis heeft u voor bagage een eigen risico van € 75,-. Voor gevolgschade/waarborgsom geldt er een eigen risico van 15% van de waarborgsom.

Wat zeggen onze klanten

Snelle, accurate opvolging van de schadeclaim. Geen uitgebreide of ingewikkelde administratieve afwikkelingen. Uitbetaling binnen een week. Perfect!
Meneer R. Tuk

Informatie en service

Wanneer heb ik een verzekeringsbewijs nodig voor in het buitenland?

Deze heeft u nodig voor het varen in de meeste landen rond de Middellandse Zee (Italië, Kroatië, Griekenland en Spanje). Dit certificaat kan voor Unigarant verzekerden worden aangevraagd via burowatersport@unigarant.nl

Wat valt er onder de bagagedekking?

Onder bagage wordt verstaan: alles wat de verzekerde tijdens zijn/haar reis voor eigen gebruik bij zich heeft, koopt of huurt.

Hieronder vallen ook kostbaarheden en hobby- en sportuitrusting, inclusief onderdelen, accessoires en toebehoren. De volledige opsomming van wat er onder bagage wordt verstaan, leest u in de polisvoorwaarden.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.