Caravan.jpeg

Een heel fijne vakantie!

Met deze handige vakantietips bent u goed voorbereid voor vertrek.

Let op met het tanken van brandstof E10

Zowel in Duitsland,  Frankrijk als België zijn tankstations verplicht om de alternatieve brandstof E10 aan te bieden. Dit is de vervanger van Euro 95. Let op, 10% van de auto’s zijn niet geschikt voor E10. Rijden met deze brandstof kan leiden tot schade aan de motor. Is er aan de pomp geen Euro 95 te krijgen? Dan adviseert ANWB om voor deze auto’s SuperPlus 98 of een premium brandstof te tanken.

Check hier of uw auto geschikt is voor E10. 

Rollen in plaats van vouwen

Uw koffer inpakken blijft een lastige klus. Iedere keer wordt het weer proppen… om net dat ene jurkje mee te nemen. Waarschijnlijk heeft u uw kleding netjes opgevouwen. Maar wist u dat u meer kleding kwijt kunt door het op te rollen in plaats van het op te vouwen? Bovendien kreukelt het dan ook minder snel.

Voorkom lekkende flessen met huishoudfolie

Neemt u een flesje shampoo of zonnebrand mee die al heeft geopend? Voorkom dat het gaat lekken op uw kleding. Dat kan u heel makkelijk. Haal de dop eraf, span een stukje folie over de opening en draai de dop er weer op. Ook handig voor de tandpasta maar ook uw dagcrème.

Extra opbergruimte: uw schoenen

Schoenen nemen vaak veel plek in. Als u kleinere dingen in uw schoenen stopt, scheelt dat weer ruimte. Denk hierbij aan sokken of ondergoed,. Kleding waarvan niet uitmaakt als die wat kreuken en makkelijk weg te stoppen zijn. Zo gebruikt u de loze ruimte optimaal en blijft u koffer ook nog netjes.

Waar staat de auto ook alweer? Maak een foto

Gaat u vliegen? En heeft u uw auto laten staan? Soms is het een hele klus om uw auto terug te vinden. Maak een foto van de parkeerplaats en de ingang van de parkeergarage. Dan hoeft u niet de hele vakantie te onthouden in welk vak u de auto heeft neergezet. 

Sla belangrijke telefoonnummers op

Als er iets gebeurt, heeft u de belangrijke nummers in uw contacten staan. Bijvoorbeeld het telefoonnummer om uw bankpas te blokkeren. Verliest u uw bankpas? Dan kunt u de pas meteen laten blokkeren.

Kabels bewaren een brillenkoker

Zo vervelend… zoeken in een koffer naar het kabeltje om uw telefoon op te laden. Eindelijk gevonden, maar alle kabels zijn veranderd in een enorme knoop. Dit voorkomt u door alle kabeltjes, opladers en oortjes samen in te pakken. Rol ze netjes op en bewaar ze in een brillenkoker. Zo kunt u ze makkelijk vinden en raken ze niet in de knoop.

Laad uw telefoon op aan de tv

U bent uw reisstekker vergeten… en in de stopcontacten passen geen Nederlandse stekkers. Laad uw telefoon dan op aan de tv in uw hotelkamer. De meeste televisieschermen hebben namelijk een USB-poort. U hoeft dan geen nieuwe stekker te kopen.

Maak een kopie van uw paspoort of identiteitsbewijs

Of maak er een foto van op uw telefoon. Want raakt u uw portemonnee of tas kwijt? Dan is het handig om een kopie te hebben. In geval van nood kunt u laten zien wie u bent.