Peter Siewers nieuwe algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren

Peter Siewers wordt de nieuwe algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren. Siewers (39) volgt Lidwien Suur op, die eerder dit jaar werd benoemd tot financieel en statutair directeur van de ANWB.

Ruime ervaring in verzekeringsmarkt
Siewers is afkomstig van ABN AMRO Verzekeringen, waar hij sinds 2011 werkzaam was. In zijn laatste functie was hij als commercieel directeur verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van de joint venture van Delta Lloyd en ABN AMRO. Zowel zakelijk als particulier. Siewers begon, na een studie bestuurskunde, zijn carrière in 2000 als management trainee bij Ormit. Vanaf 2003 bekleedde hij diverse managementfuncties binnen Delta Lloyd Groep. Hij was werkzaam bij Delta Lloyd, direct writer Ohra en tenslotte bij ABN AMRO Verzekeringen.

‘Unieke positie door focus op innovatie en combinatie van twee labels’  
Peter Siewers over zijn benoeming als algemeen directeur Unigarant en ANWB Verzekeren: “Ik kijk er naar uit om samen met de andere directieleden en medewerkers verder te bouwen aan Unigarant. De organisatie focust zich volop op innovatie. Bovendien geloof ik sterk in de strategische combinatie van de twee labels waarbij ANWB Verzekeren zich richt op leden en Unigarant zich als echte B2B specialist onderscheidt. Dit samen geeft ons een unieke positie in de sterk veranderde en competitieve verzekeringsmarkt.”  

Benoeming per 1 februari 2017
Naast algemeen directeur van Unigarant en ANWB Verzekeren wordt Siewers per 1 februari 2017 directievoorzitter van UVM en van Reis & Rechtshulp. Tevens zal hij toetreden tot het directieteam van ANWB. De benoeming van Siewers is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bekijk hier meer nieuws

Peter.jpg