Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Unigarant hanteert coulanceregeling voor automobilisten van 75+.jpg

Unigarant hanteert coulanceregeling voor automobilisten van 75+

Vooruitlopend op de maatregelen van minister Van Nieuwenhuizen, past Unigarant de CBR-coulanceregeling voor 75-plussers toe. Door de lange wachttijden bij het CBR is hun rijbewijs soms al maanden verlopen – zonder uitzicht op een nieuw rijbewijs.

Als een 75-plusser schade veroorzaakt met de auto, geen geldig rijbewijs heeft, maar kan aantonen dat dat komt door de wachttijd bij het CBR, dan zal Unigarant gewoon uitkeren. Belangrijke voorwaarde is dat de automobilist niet al eerder door het CBR is afgekeurd en een rijbewijs had dat vijf of tien jaar geldig was.

Automatische verlenging van het rijbewijs

Al enige tijd kampt het CBR met achterstanden bij het verlengen van rijbewijzen voor mensen die een medische keuring moeten ondergaan. Vanuit verschillende instanties is inmiddels de noodklok geluid. Ook het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat komt in actie. Met de regeling die minister Van Nieuwenhuizen vorige week heeft voorgesteld, wordt het rijbewijs van sommige 75-plussers automatisch met een jaar verlengd. Het gaat daarbij om oudere automobilisten die gezond zijn en geen medische achtergrond hebben. Daarmee blijft deze groep mobiel en krijgt het CBR ruimte om de achterstanden weer in te lopen.

Unigarant vindt het belangrijk om de coulanceregeling na te leven, nog voor het officieel van kracht is. Het Verbond van Verzekeraars adviseert ook andere leden om de coulanceregeling reeds na te leven. Uiteindelijk bepaalt elke verzekeraar zelf of hij dat doet.

Meer informatie over het verlengen van het rijbewijs? Kijk op ANWB.nl.