De afhandeltermijn voor schademeldingen op reisverzekeringen is langer dan u van ons gewend bent. Lees meer.

Basis Casco Watersport

Met de Watersportverzekering Basis Casco bent u verzekerd voor Wettelijke Aansprakelijkheid en voor schade aan uw eigen boot. U krijgt een vergoeding voor schade door brand, storm, bliksem en ontploffing. Maar ook door diefstal en aanvaringen.

Met de Watersportverzekering met Basis Casco bent u verzekerd voor:

 • Brand, zelfontbranding, kortsluiting en brandblusing
 • Blikseminslag, schade ten gevolge van blikseminslag als gevolg van bliksemontlading
 • Ontploffing
 • Storm
 • Diefstal, inbraak of poging daartoe. Met betrekking tot het risico van diefstal, inbraak of poging daartoe zijn onderstaande objecten verzekerd:

Trailer (met vaartuig of volgboot):

  • als de trailer is beveiligd met een SCM/VBV goedgekeurd disselslot en een SCM/VBV goedgekeurde wielklem, of;
  • als de trailer in een deugdelijk afgesloten ruimte staat en deze is beveiligd met een SCM/VBV goedgekeurd disselslot, of;
  • als de trailer tijdens een korte stop onbeheerd wordt achtergelaten en de trailer met een SCM/VBV goedgekeurd disselslot met het trekkend motorvoertuig is verbonden.

Buitenboordmotor:

  • als het verzekerd object is uitgerust met een buitenboordmotor en deze buitenboordmotor is bevestigd met een SCM/VBV goedgekeurd buitenboordmotorslot, of;
  • als de buitenboordmotor is gemonteerd met bouten door de spiegel en de buitenboordmotor is beveiligd met een SCM/VBV goedgekeurd moerslot, of;
  • als de buitenboordmotor is opgeborgen in een deugdelijk afgesloten ruimte. Bij diefstal moeten sporen van braak worden aangetoond.

Volgboot aan vaartuig:

Als de volgboot met een hardstalen ketting of staalkabel met een kerndikte van tenminste 10 mm, gecombineerd met een SCM/VBV goedgekeurd slot aan het vaartuig is verbonden.

Inboedel, standaard uitrusting en toebehoren:

Als de inboedel, standaard uitrusting en toebehoren zich bevinden in een deugdelijk afgesloten ruimte van het vaartuig. Afsluiting door middel van een dekkleed of kuiptent is niet toereikend. Eenvoudig te demonteren of te verplaatsen diefstalgevoelige zaken moeten van boord zijn verwijderd wanneer het vaartuig buiten gebruik wordt gesteld.

Diefstal, inbraak of poging daartoe

Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is dit verzekerd als het vaartuig een ligplaats heeft in een bewaakte jachthaven.

Vandalisme

Schade door vandalisme buiten de grote steden is verzekerd. Binnen de stadsgrenzen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht is vandalisme alleen verzekerd op de Uitgebreid Casco-dekking. Het vaartuig moet dan een ligplaats hebben in een bewaakte jachthaven.

Transport

Schade ten gevolge van transport over de weg of over het water met uitzondering van vervoer als deklast.

Naast de Basis Casco dekking kunt met de Unigarant Watersportverzekering ook kiezen voor de basisdekkingen Wettelijke Aansprakelijkheid en Uitgebreid Casco.

Bereken nu uw premie