Verzekeringsplicht Scooter

Om te mogen rijden op een scooter heeft u een verzekeringsplicht. Dat geldt niet voor alle tweewielers. Wanneer u wel en wanneer u geen verzekeringsplicht heeft, dat leest u hieronder.

Wanneer heeft u een verzekeringsplicht?

Heeft uw scooter een kentekenbewijs? Dan heeft u een verzekeringsplicht. Dat houdt in dat u uw tweewieler tenminste moet verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dat moet ook als u deze niet gebruikt. De RDW (Rijks Dienst Wegverkeer) controleert of u uw voertuig wel verzekerd heeft. Als dat niet zo is, krijgt u een boete.

Welke tweewielers hebben geen verzekeringsplicht?

U heeft geen verzekeringsplicht wanneer u een fiets heeft met trapondersteuning (elektrische fiets). Bij deze fietsen moet je blijven trappen om vooruit te komen. Ze gaan niet harder dan 25 kilometer per uur. Wilt u deze fiets wel verzekeren voor schade? Dan is de Unigarant Elektrische Fietsverzekering misschien iets voor u.

Gaat u een langere tijd niet de weg op?

De verzekeringsplicht komt te vervallen wanneer u uw scooter laat schorsen bij de RDW. Als u dit laat doen mag u ook geen gebruik meer maken van de scooter. Wilt u uw voertuig schorsen? Dan kunt u dat zelf aangeven bij de RDW. Meer informatie hierover vindt u op de website van de RDW

Bereken nu uw premie