Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Wegens technisch onderhoud zijn enkele onderdelen op Unigarant.nl niet beschikbaar vanaf woensdag 5 augustus 22.00 uur tot donderdag 6 augustus 1.00 uur.

Claimen van medische kosten Kortlopende Reisverzekering

U heeft een Kortlopende Reisverzekering van Unigarant en u overkomt iets tijdens uw reis. U beland bijvoorbeeld onverwachts in het ziekenhuis en hebt daardoor medische kosten. Wat moet u doen? Wij staan voor u klaar.

Hieronder leest u stap voor stap wat u moet doen als u of uw reisgenoten gewond raken tijdens de reis en wanneer u uw medische kosten kan claimen.

1. Neem contact op met de ANWB Alarmcentrale

De ANWB Alarmcentrale vertelt u wat u moet doen. Zij sturen u bijvoorbeeld naar een ziekenhuis in de buurt. Gaat u liever naar een ander ziekenhuis? Dat kan. In dat geval moet het ziekenhuis dan wel erkend zijn. Overleg dit wel met de ANWB Alarmcentrale.

2. Laat u behandelen in het ziekenhuis

U schiet de behandeling voor als het om kleine bedragen gaat. Wij betalen deze kosten later aan u terug. Is de prijs van de behandeling hoog? Dan betaalt de ANWB Alarmcentrale de kosten rechtstreeks aan het ziekenhuis.

3. Claim de medische kosten bij uw zorgverzekeraar

Heeft u medische kosten? Uw zorgverzekeraar bepaalt dan wat u vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering. Vervolgens neemt uw zorgverzekeraar contact met ons op. Wij vergoeden dan de rest van de kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoed.

Bereken nu uw premie