Door technisch onderhoud kunt u vanaf donderdag 28 september 22.30 uur tot vrijdag 29 september 01.00 uur geen premieberekening maken of een verzekering aanvragen.
Heeft u vragen over de aardbeving in Marokko en uw verzekering? Bekijk de meest gestelde vragen hier.

Wanneer kunt u annuleren

Heeft u een Kortlopende Annuleringsverzekering bij Unigarant afgesloten en moet u uw reis annuleren? Dan wilt u graag u de annuleringskosten vergoed krijgen. Dat zijn de kosten die u aan de reisorganisatie moet betalen als u annuleert.

Hieronder leest u wanneer wij uw annuleringskosten vergoeden.

 

Vergoedingen bij overlijden of ziekte 

Wordt u of een familielid ziek? Kan iemand door een medische behandeling of ongeval niet op reis? Of is er zelfs sprake van een sterfgeval? Dan wilt u misschien niet op reis of zo snel mogelijk terug naar huis. Daarom vergoeden wij de annuleringskosten bij een ziekte, medische noodzakelijke behandeling, ogeval of overlijden van:

  • u en de andere personen op uw verzekering
  • echtgenoot of levenspartner
  • ouders, stiefouders of pleegouders
  • broers en zussen
  • kinderen, stiefkinderen of pleegkinderen

Daarnaast vergoeden wij de annuleringskosten bij overlijden van:

  • grootouders
  • kleinkinderen
  • een dierbare die overlijdt tijdens de reis

Vergoeding bij verbreken relatie

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoeding bij nieuwe woning

U koopt of verkoopt een eigen woning. Wordt uw woning opgeleverd of overgedragen voordat u op reis gaat of tijdens de reis? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Krijgt u een huurwoning toegewezen voordat de geplande reis begint of tijdens de reis? Dan vergoeden wij de annuleringskosten. 

Vergoeding bij een nieuwe baan

Heeft u een nieuwe baan gevonden? Dat is hartstikke fijn, maar vervelend als u hierdoor uw reis moet annuleren. Wij vergoeden de annuleringskosten. 

Vergoeding bij ontslag

Wordt u onvrijwillig werkloos? Dan wilt u misschien niet meer op vakantie gaan. Daarom vergoeden wij in dat geval uw annuleringskosten.

Vergoeding bij herexamen in de vakantieperiode

Moet u plotseling een herexamen doen tijdens uw vakantie? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij zwangerschap

Ontdekt u na het boeken dat u zwanger bent? Of krijgt u complicaties tijdens de zwangerschap? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij adoptie

Krijgt u onverwachts een adoptiekind terwijl u de vakantie al had geboekt? Dan vergoeden wij de annuleringskosten. Moet u uw reis juist annuleren omdat de adoptie niet doorgaat? Ook dan krijgt u een vergoeding.

Vergoeding bij inentingen

Moet u uw reis annuleren omdat u door medische redenen niet ingeënt kunt worden? Dan vergoeden wij uw annuleringskosten. De inentingen zelf zijn niet verzekerd.

Visum

Heeft u het visum onverwacht niet in orde voor uw vakantie? Dan vergoeden wij de annuleringskosten.

Vergoedingen bij reisadvies van de overheid

U leest op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken wat het reisadvies is. Adviseert het ministerie om niet op reis te gaan? Neem dan contact op met uw reisorganisatie. U kunt met hen bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Vertraging

Heeft u vertraging op de heenweg? Dan vergoeden wij uw annuleringskosten als u meer dan acht uur vertraging heeft. Vertraging op de terugweg is niet verzekerd.

Mantelzorg

Als u onverwacht dringende zorg (mantelzorg) aan uw ouder, partner of kind moet verlenen.

Bereken nu uw premie