Fietsverzekering

Scherpe premie voor een verzekering op maat

Premie berekenen Adviseur vinden

Unigarant Fietsverzekering

Even boodschappen doen of toch liever een lange tocht door de bossen? Waar u uw fiets ook voor gebruikt, met de Unigarant Fietsverzekering is uw fiets overal ter wereld goed verzekerd.

Voordelen

  • Wordt uw (elektrische) fiets binnen drie jaar gestolen? Dan vergoeden wij de aanschafwaarde
  • U kiest zelf hoe u de premie wilt betalen, per jaar of per maand
  • Ook aantrekkelijk voor ATB's en racefietsen

Basisdekkingen fietsverzekering

Kies uw basisdekking en verzeker u van een uitstekende fietsverzekering. U heeft hierbij de keuze uit DiefstalBeschadiging of u verzekert zich voor beide dekkingen.

Kies uit twee soorten basisdekkingen

Met de fietsverzekering van Unigarant kunt u uw fiets verzekeren tegen diefstal of tegen beschadiging. Maar u kunt ook beide dekkingen afsluiten. Kies wat bij u past.

Soms heeft u een eigen risico. Dit verschilt per gebeurtenis. Wij geven u graag meer informatie over het eigen risico

Accessoires

Heeft u accessoires gekocht bij uw fiets? Verzeker deze dan mee. Dat kan eenvoudig door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van uw fiets. Uw fiets is dan voor die totale waarde verzekerd.

Connected korting

Is uw fiets voorzien van een track&trace-zender, waarmee uw fiets bij diefstal terug te vinden is? Dan krijgt u 20% korting op de premie van uw diefstaldekking. U moet gedurende de looptijd van uw fietsverzekering voldoen aan:

Let op: deze korting geldt niet voor fietsen met een aanschafwaarde van € 4.500,- of hoger. 

Diefstal Diefstal Diefstal
Schade door een aanrijding, val of vandalisme Schade door een aanrijding, val of vandalisme Schade door een aanrijding, val of vandalisme
Meer informatie Diefstal Meer informatie Beschadiging

Aanvullende dekkingen fietsverzekering

Naast de basisdekkingen kunt u bij de Unigarant Fietsverzekering ook kiezen uit verschillende aanvullende dekkingen voor uw fiets. U heeft de keuze uit Verhaalsrechtsbijstand, Ongevallen en Pechhulp.

Verhaalsrechtsbijstand nodig?

Krijgt u tijdens het fietsen (letsel)schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer. Hiervoor heeft de fietsverzekering de aanvullende dekking Verhaalsrechtsbijstand.

Deze dekking is geldig in Nederland en in (geografisch) Europa. 

Heeft u ‘Wegenwacht Compleet Europa’ dan bent u al verzekerd voor Verhaalsrechtsbijstand.

Pechhulp nodig?

Pech onderweg komt ongelegen. Maar met de Unigarant Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. En is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u samen met uw fiets naar een tweewielerspecialist (binnen 30 kilometer van de plek waar u pech heeft). En wij zorgen ervoor dat u en maximaal één andere medereiziger naar huis of naar uw vakantieadres worden gebracht. De pechhulp wordt uitgevoerd door ANWB.

Ongevallen meeverzekeren

Bij overlijden

Maximaal € 5.000,-

Bij invaliditeit

Maximaal € 10.000,-

U wilt er niet aan denken. Maar raakt u blijvend invalide? Of overlijdt u door een ongeval met uw fiets? Dan vergoeden wij aan u of aan uw nabestaanden. In de bovenstaande tabel kunt u zien wat u vergoed krijgt.

Wat zeggen onze klanten

Mijn schade werd snel afgehandeld. En zo makkelijk dat ik een foto van mijn twee fietssleutels kon meesturen.
Mevrouw M. van der Veen

Informatie en service

Waarvoor ben ik niet verzekerd?

Niet verzekerd is (o.a.) schade:

  • Door opzet
  • Door fraude
  • Door slijtage, eigen gebrek, onvoldoende onderhoud en waardevermindering
  • Tijdens deelname aan wedstrijden

Zie voor alle uitsluitingen de polisvoorwaarden onder ‘Wanneer vergoeden wij niet?’ en onder ‘Wat is niet verzekerd?’.

Ik heb een fiets overgenomen van iemand anders. Kan ik de verzekering ook overnemen?

Nee, dat kan niet. U heeft een nieuwe verzekering nodig. U kunt daarvoor een premieberekening maken en de Unigarant Fietsverzekering vervolgens afsluiten.

Kan ik een tweedehands fiets verzekeren?

Ja, dat kan. Uw fiets is dan verzekerd voor de aanschafwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de fiets heeft gekocht. Heeft u geen aankoopnota? Laat uw fiets dan taxeren bij de rijwielhandelaar. Dan verzekert u de fiets voor deze taxatiewaarde.

Bij het invullen van de premieberekening vult u ‘nee’ in bij de vraag of uw fiets nieuw is.

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijt raak?

Dan moet u een kopie van uw fietssleutel laten bijmaken. Dat doet u bij de slotenfabrikant. Online kan dat via AbusAXA of Trelock. Geef het nummer van de kopie aan ons door als u deze heeft ontvangen. Heeft u de verzekering afgesloten bij een rijwielhandelaar of tussenpersoon? Dan kunt u daar terecht.

De gevolgen als u het sleutelnummer van de kopie niet doorgeeft
Bent u niet in het bezit bent van twee sleutels óf geeft u niet aan ons door dat u een sleutel verloren bent en dat u een kopie besteld heeft? Dan bent u niet verzekerd als uw fiets gestolen wordt!

Let op: andere sleutelkopieën zijn niet geldig. Heef u een sleutel laten bijmaken bij een zogenaamde hakkenbar? U ontvangt dan geen vergoeding bij diefstal.

Waar vind ik het sleutelnummer?

Het sleutelnummer van een ART-slot staat op de fietssleutel. Aan één kant van het metalen gedeelte dat u in het slot steekt staan een aantal letters en cijfers vermeld. Het sleutelnummer staat meestal ook op de aankoopbon van uw fiets.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.

Heb ik een tweede-slotverplichting?

Voor alle e-bikes verzekerd vanaf 1 maart 2024 geldt een tweede-slotverplichting. Dit tweede slot moet ART goedgekeurd zijn en minimaal 2 sterren hebben. Let op: een insteekketting geldt niet als tweede slot.  Als u een tweede-slotverplichting heeft, staat dit op uw polisblad.