ski's.jpg

Off-piste skiën

Voor off-piste skiën wordt volop gewaarschuwd. Vanwege de grote kans op ongelukken. Krijgt u een vergoeding als u letsel of schade oploopt als u off-piste gaat skiën?

Off-piste skiën wordt steeds populairder. Helaas zijn de risico’s op blessures en een ongeval ook groter. Voor het verzekeren van dit extra risico gelden strikte voorwaarden. Off-piste skiën geldt als een bijzondere sport.

Strikte voorwaarden

U krijgt alleen een vergoeding bij schade als u off-piste gaat skiën onder begeleiding van een gediplomeerde gids én als er geen lawinegevaar is (lawinewaarschuwingscode is lager dan 4). In alle andere gevallen krijgt u geen vergoeding.

Medische kosten

Als u bij het off-piste skiën lelijk valt, dan worden de kosten van een medische behandeling op de piste en met de banaan naar beneden en/of het vervoer per ambulance of helikopter naar het ziekenhuis vergoed als u de dekking Wintersport met bijzondere sporten heeft afgesloten.

Met de dekking Medische kosten worden alle medische kosten vergoed. Heeft u deze dekking niet? Dan wordt de behandeling vergoed tegen Nederlands prijspeil.

Ongevallendekking

Als u door een ongeval bij het off-piste skiën blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt, dan krijgt u geen vergoeding. Deze kosten moet u zelf betalen.

Advies

Schat vooraf de risico’s goed in, maar ga niet ongeoefend en zonder gids buiten de piste skiën. Zeker niet als door de lokale autoriteiten gewaarschuwd wordt voor lawinegevaar of als dit verboden is. Laat ook altijd aan reisgenoten weten waar u gaat skiën en hoe laat u verwacht weer in het dal te zijn.

Vergoeding andere wintersporten

Hier leest u wat we vergoeden voor de meest voorkomende wintersporten.