Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Heeft u vragen over de oorlog in Oekraïne en uw verzekering? Bekijk onze veel gestelde vragen.

Claimen van medische kosten Doorlopende Reisverzekering

U heeft een Doorlopende Reisverzekering van Unigarant en u overkomt iets tijdens uw reis. U belandt bijvoorbeeld onverwachts in het ziekenhuis, wat moet u doen. Wij staan voor u klaar

Wat moet u doen als u medische kosten op reis maakt?

Hieronder leest u stap voor stap wat u moet doen als u of uw reisgenoten gewond raken tijdens de reis en wanneer u uw medische kosten kan claimen.

1. Neem contact op met de ANWB Alarmcentrale

U neemt contact op met de ANWB Alarmcentrale. Zij vertellen u precies wat u moet doen. Heeft u Pechhulp nodig? Of sturen zij u bijvoorbeeld naar een ziekenhuis in de buurt. Gaat u liever naar een ander ziekenhuis? Dan kan. Het ziekenhuis moet dan wel erkend zijn. Overleg dit wel met de ANWB Alarmcentrale.

2. Laat u behandelen in het ziekenhuis

U schiet de behandeling voor als het om kleine bedragen gaat. Daarna kunt u deze bij ons claimen. Wij betalen deze kosten later aan u terug. Is de prijs van de behandeling hoog? Dan betaalt de ANWB Alarmcentrale de kosten rechtstreeks aan het ziekenhuis.

3. Claim de medische kosten bij uw zorgverzekeraar

Uw zorgverzekeraar bepaalt dan wat u vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering. Vervolgens neemt uw zorgverzekeraar contact met ons op. Wij vergoeden dan de rest van de kosten die uw zorgverzekeraar niet vergoed.

Bereken nu uw premie

Ik heb al een zorgverzekering. Moet ik medische kosten ook meeverzekeren op de reisverzekering?

Het is altijd verstandig om te kijken hoe u voor zorg- en medische kosten in het buitenland verzekerd bent. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Waarom medische kosten meeverzekeren?

Er zijn meerdere redenen waarom het meeverzekeren van medische kosten een verstandige beslissing is. We hebben een paar voor u op een rij gezet:

  • De zorgverzekering vergoedt slechts de medische kosten tot Nederlands prijspeil. Het verschil moet u zelf bijbetalen en dat kan behoorlijk oplopen. Als u bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland opgenomen wordt in het ziekenhuis gaat u vaak direct naar een privékliniek. Tegen een hogere prijs dan de Nederlandse kostprijs. Bent u niet verzekerd voor medische kosten via uw reisverzekering? Dan moet u zelf het verschil betalen. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee kunnen de kosten al snel oplopen tot € 15.000,-.
  • Zorgverzekeraars vergoeden het verplichte eigen risico van € 375,- niet. De Unigarant Reisverzekering met aanvullende dekking medische kosten vergoedt dit wel.

Unigarant Reisverzekering voor medische kosten

De Unigarant Reisverzekering biedt een aanvullende dekking medische kosten. U kiest dus zelf of u deze dekking wilt of niet.