Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Heeft u vanwege de bosbranden of overstromingen (natuurramp) vragen over uw reis- en annuleringsverzekering?
Heeft u door de wateroverlast in Limburg schade aan uw woonhuis, inboedel of een voertuig? Check hier onze veelgestelde vragen.
Unigarant sterren header.jpg

Een moment voor jezelf: belangrijker dan je denkt!

Unigarant wil klaar zijn voor de toekomst. En dat kan alleen met enthousiaste, gezonde en tevreden medewerkers. Daarom is in 2019 het programma Goed Bezig gestart. Dit bestaat uit vijf pijlers: wij zijn samen sportief, wij kiezen voor gezond, wij zorgen samen voor onze ontwikkeling, wij hebben een goede balans tussen werk en privé en we zijn trots op wie we zijn en wat we doen.

P&O-adviseur Arnold Hiltjes is projectleider van Goed Bezig. We vragen hem naar één van de pijlers, de balans tussen werk en privé.  
 
Waarom is een goede balans zo belangrijk? 
“Bij een goede balans tussen werk en privé heb je genoeg energie om in je vrije tijd te ontspannen en met plezier bezig te zijn. Maar voor je werk is het ook fijn. Je hebt dan vaak betere ideeën en natuurlijk merkt een collega of klant het als je lekker in je vel zit.” 
 
Heb je tips om te zorgen voor een goede balans?  
“Dat is voor iedereen verschillend. Het is goed om te bedenken wat je écht belangrijk vindt en dat je daar ruimte voor maakt. Bijvoorbeeld een kort momentje nemen voor jezelf in je werk. Ik eet ook wel eens achter de pc. Terwijl ik weet dat mensen die pauzeren productiever zijn én minder fouten maken. Voor mij is het dus belangrijk om bewust te blijven van mijn keuzes. Het helpt ook dat we elkaar als collega’s daar scherp in houden.” 

Soms lopen werk en privé toch door elkaar heen... 
“Dat is zo en gelukkig kan dat tegenwoordig. Maar er zijn soms “life events” die je uit balans brengen. Dat kan even geen kwaad maar als het te lang duurt, is dat riskant. Ik hoop dat mensen dat bespreken met hun  leidinggevende. Zij willen graag meedenken. Ook kunnen we informatie geven om medewerkers te helpen op het gebied van bijvoorbeeld mantelzorg en financieel advies. En we werken samen met onze bedrijfsmaatschappelijk werkster. Als mensen echt vastlopen, kan zij je verder helpen.” 

stappenchallenge2.png

Samen sportief met stappenchallenge

We bewegen vaak minder dan we willen en ons zittende beroep maakt voldoende bewegen een nog grotere uitdaging. Daarom begon op maandag 15 april 2019 de Unigarant Stappen Challenge! Met behulp van stappentellers (trackers) en een online spelplatform van Passo Vitaal probeerden we elke dag 10.000 stappen te halen. Het einddoel was Barcelona! Gedurende 12 weken liepen we in teams van maximaal 10 collega's een virtuele route van 588 kilometer. En met succes!

gezond.png

Samen kiezen voor gezond in het bedrijfsrestaurant

Gezond werken is één van de vijf speerpunten binnen Goed Bezig! Onderdeel hiervan is een evenwichtig en gezond aanbod in het bedrijfsrestaurant. Unigarant heeft een bedrijfsrestaurant met een heel breed assortiment. Omdat steeds meer medewerkers gezonde voeding belangrijk vinden, maken we het gemakkelijk om hiervoor te kiezen met een groot aanbod van gezonde producten (verse zuivel, saladebar, e.d.). Goed bezig!


ontwikkeling.jpg

Samen zorgen voor onze ontwikkeling

Unigarant is dé werkgever waar mensen willen leren en werken. Medewerkers worden bij ons beter in hun vak, realiseren persoonlijke groei en geven invulling aan hun ambities. Bij Unigarant is ontwikkeling en leren vanzelfsprekend. Dit is de visie van Unigarant als het gaat om de ontwikkeling van medewerkers. Binnen het programma Goed Bezig zien we dit als onderdeel van het werk en nodig om als medewerker duurzaam inzetbaar te zijn. Leren en ontwikkelen doen we onder andere via de ANWB Academie die in 2019 is gestart.