Header Sociaal Jaarverslag 2021.png

Trots op Unigarants 2021

Linda Vos, manager P&O, blikt terug op weer een bijzonder jaar.

Veerkracht
"Als ik terugkijk op 2021 dan zie ik weer een heel bijzonder jaar. Ook in dit jaar hadden we nog te maken met de gevolgen van de coronacrisis. Dat bracht wederom uitdagingen met zich mee, voor iedereen. Toch kijken we met trots terug op het jaar 2021. Trots op de prestaties die alle collega’s hebben neergezet en de veerkracht die iedereen heeft getoond. Het jaar waarin de woonmigratie gestart is en heel veel klanten van het Unigarant en ANWB Woonpakket Plus zijn overgegaan naar een Unigarant of ANWB Woonverzekering. Waarin de Veilig Rijden Autoverzekering 5 jaar bestond en we met dit verzekeringsproduct ook een maatschappelijke bijdrage zijn gaan leveren. En heel Unigarant werd in de wolken gebracht: we gingen online samenwerken met Teams en Sharepoint. Maar er was nog meer...

Verbindend werken
Door de coronacrisis kwam de noodzaak voor een andere manier van werken versneld naar de voorgrond. De manier van werken tijdens deze periode heeft ons veel nieuwe positieve ervaringen gebracht die we willen behouden: minder reistijd, meer focustijd en slim digitaal samenwerken. Dat in combinatie met het feit dat we elkaar weer live kunnen ontmoeten en een aantal nieuwe elementen maakt Unigarants invulling van hybride werken: ‘Verbindend werken’. En daar zijn we in 2021 mee gestart.​​​​​​​​​​​​​​ We geven met z’n allen invulling aan de toekomst van werken bij Unigarant. Verbindend werken is daar een onderdeel van. Dit staat voor effectief en prettig (samen)werken, ongeacht de locatie. Oftewel; je kunt zowel op kantoor werken, als thuis, onderweg of elders. Je kiest bewust voor de werkplek die het beste past bij de werkzaamheden die je op dat moment wilt uitvoeren. En dat brengt veel voordelen. We combineren het beste van beide werelden: thuiswerken en elkaar ontmoeten. Minder belasting op het milieu en je hebt zelf invloed op je werk-privébalans. 

Back-to-Work Weken
Na de versoepelingen van de coronamaatregelen mochten we weer. Eindelijk konden we weer meer op kantoor werken. En dat vierden we met de Back-to-Work Weken. Een speciaal moment om te vieren dat we weer naar kantoor kunnen, dat we blij en trots zijn op alle collega’s. Ook was het een mooie start voor Verbindend werken. De werkdagen stonden in het teken van alles wat we hebben gemist de afgelopen tijd. Het was een succes en fijn om elkaar weer te zien en in verbinding met elkaar te staan.

Stagecampagne
Ook zijn we in 2021 met de stagecampagne gestart. Unigarant wil investeren in de medewerkers van de toekomst door uitdagende stage plaatsen aan te bieden. Juist in een krappe arbeidsmarkt. Een leuke stage vinden lastig? Dan ken je ons nog niet! Bij Unigarant ontdek je de geheimen van het kantoorleven tijdens een afwisselende meewerk- of afstudeerstage. Het is misschien wel dé kick-start van een carrière bij Unigarant! 

Banenbingo
Door de krappe arbeidsmarkt hebben we de werving en selectie voor de functies bij Service & Advies en Schade anders aangepakt. De huidige situatie vraagt om creativiteit. We willen ons op een onderscheidende manier laten zien op de arbeidsmarkt. Niet alleen met arbeidsvoorwaarden en een bijzondere bedrijfscultuur, maar ook met de aanpak van werving en selectie. En daarmee is de Unigarant Banenbingo in het leven geroepen. Een manier waarbij je tijdens speeddates en op basis van skills een volle bingokaart kunt scoren. En heb je bingo? Dan heb je de baan gewonnen. De eerste banenbingo in 2021 was een succes. Meerdere kandidaten zijn met de banenbingo aangenomen

Thuis 2.0 
Ook startten we in 2021 met Thuis 2.0. Thuis 2.0 is het project waarbij de aanbouw aan het kantoorpand is gerealiseerd en het kantoor werd klaargemaakt voor Verbindend werken. Het hoogste punt van onze aanbouw was in juni 2022.

Kerst drive through
Helaas kon het kerstfeest ook in 2021 niet doorgaan. Maar Unigarant zou Unigarant niet zijn als we daar niet iets op bedacht hadden. Want Kerst laten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan. Ook in 2021 hebben we geschenken uitgedeeld. Na weer zo’n bewogen jaar had iedereen dat dik verdiend. Op 20 en 21 december reden collega's daarom geheel coronaproof door de feestelijke drive through. Zo kon iedereen zich toch onderdompelen in Kerstsferen. Een praatje hier, een presentje daar en we topten het af met een flinke dot slagroom op de warme chocolademelk."

- Linda Vos

kringverjaardag banner.png

BLOG: HIER SCHREVEN WE OVER IN 2021

De vrouwelijke kant van leiderschap

Bij Unigarant werken 323 vrouwen en 264 mannen. In algemene zin zijn vrouwen daarmee in de meerderheid. We vroegen Linn Musters (Operationeel Directeur) en meer vrouwelijke collega's hoe ze tegen het thema aankijken.

Blog lezen

Wateroverlast Limburg: maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken

Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke aanpak. Onder dat motto werd na de wateroverlast in Limburg het calamiteitenteam 'Limburg' samengesteld. 

Blog lezen

Stella Vita goed verzekerd op pad

Stel je eens voor: je gaat op pad met een camper en alles wat je nodig hebt om de plek van bestemming te bereiken is de zon! Dat is toch gaaf?!

Blog lezen

duurzaamheid banner.png

Visual Heart tekst media

fietsenstalling banner.png

Bewaakte fietsenstalling

Als grootste fietsverzekeraar van Nederland kunnen we het niet vaak genoeg zeggen: zet je fiets in een bewaakte stalling. Daarom sponsorde Unigarant twee maanden de bewaakte fietsenstalling in Hoogeveen.

De stalling werd al een tijd niet gebruikt vanwege de financiële situatie van de gemeente Hoogeveen. Maar juist in de drukke (zomer)vakantietijd waarin Hoogeveen veel bezoek ontvangt, wilde Binnenstad Hoogeveen de stalling graag in gebruik stellen. Unigarant betaalde daarom twee maanden lang de kosten voor het bemannen van de stalling. 

tijdlijn banner.png

Dit was ons 2021!

Dit zijn de hoogtepunten, mijlpalen en memorabele momenten uit ons 2021. 

Tijdlijn-SJV-2021.png

cijfers banner.png