Door technisch onderhoud kunt u vanaf donderdag 28 september 22.30 uur tot vrijdag 29 september 01.00 uur geen premieberekening maken of een verzekering aanvragen.
Heeft u vragen over de aardbeving in Marokko en uw verzekering? Bekijk de meest gestelde vragen hier.

Oorlog, onrust en/of geweld op uw reisbestemming?

Is er op uw vakantiebestemming sprake van oorlog, onrust of geweld? Dan is het begrijpelijk dat u vragen heeft over de Unigarant Reis- of Annuleringsverzekering. Bekijk hieronder adviezen en antwoorden op de veelgestelde vragen.

Reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volg de ontwikkelingen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media. Bent u ter plaatse? Dan adviseren we de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vind u de meest actuele informatie en reisadviezen over de situatie in uw vakantiegebied. U kunt ook bellen. Houd contact met de vervoersmaatschappij of touroperator en volg het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Bekijk het reisadvies Of bel Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.

 

Geldt voor uw bestemming een aangepast reisadvies?

Neem dan altijd contact op met de organisatie waar de reis en/of ticket is geboekt. Bij een ontradend reisadvies (code rood of oranje) zal de reis doorgaans niet (kunnen) worden uitgevoerd. U kunt dan in overleg met de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij de boeking omzetten of u krijgt uw geld terug.

Een onverwachte gebeurtenis en de annuleringsverzekering

Onze annuleringsverzekering biedt dekking voor een gebeurtenis die bij het afsluiten van de verzekering/dekking en/of het boeken van de reis nog niet bekend was (dat noemen wij een onverwachte gebeurtenis). Door deze gebeurtenis kan uw reis niet doorgaan of u moet uw vakantie in de tussentijd afbreken. U krijgt de reissom dan helemaal of voor een deel terug. Ziekte, het overlijden van een naaste, een verbroken relatie of een natuurramp op de vakantielocatie, zijn voorbeelden van onverwachte gebeurtenissen.

Vragen over uw annuleringsverzekering

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar het vakantiegebied waar zich een (dreigende) situatie van oorlog, onrust en/of geweld voordoet. De reisorganisatie/luchtvaartmaatschappij waar ik heb geboekt voert de reis/vlucht gewoon uit, maar ik wil zelf mijn vakantie afzeggen. Vallen de annuleringskosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Als u de aanvullende dekking Extra Annuleringsredenen heeft afgesloten, dan zijn deze annuleringskosten verzekerd.

Ik wil wegens een (dreigende) situatie van onrust en/of geweld op mijn reisbestemming, mijn vakantie afbreken. Worden de niet genoten vakantiedagen vergoed?

De reisorganisatie is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de gehele reis. Neem dus eerst contact op met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Heeft u uw reis zelf samengesteld en besluit u de vakantie af te breken? Én heeft u de aanvullende dekking Extra Annuleringsredenen afgesloten? Dan worden de niet genoten dagen vergoed onder uw annuleringsverzekering.

Vragen over de dekking Samengestelde reis

Ik heb een reis samengesteld waarbij ik ook naar het land of de plaats ga, waar(mogelijk) ongeregeldheden zijn. Daarom wil ik direct doorgaan naar mijn volgende bestemming of langer op de huidige bestemming blijven. Heb ik recht op een vergoeding op basis van deze verzekering?

Ja, wanneer u nog niet vertrokken bent, kunt u de volledige reis annuleren. Wanneer u uw reis aanpast waardoor volledige annulering van de reis wordt voorkomen, dan kunt u deze kosten ook claimen.

Vragen over uw premie

Mijn reis naar het land of de plaats waar een (dreigende) situatie van onrust en/of geweld plaatsvindt, is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn reisverzekering?

Ja, de premie voor uw kortlopende reisverzekering krijgt u terug. Dit geldt niet voor een doorlopende reisverzekering.