Heeft u vragen over uw reis naar de Oostenrijkse wintersportgebieden of de geannuleerde vluchten op Schiphol? Klik dan hier.

Een aanslag in uw vakantiegebied?

Is er sprake van een aanslag in het gebied waar u op vakantie bent of naar toe gaat? Wij kunnen ons voorstellen dat u dan vragen heeft over uw Unigarant reis- en annuleringsverzekering. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hieronder.

Wij adviseren u altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen. Daarnaast adviseren wij u de ontwikkelingen te volgen via het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de media.

Vragen over uw annuleringsverzekering

Ik ben van plan om op vakantie te gaan naar het vakantiegebied waar de (terroristische) aanslag is geweest. Door de aanslag wil ik mijn vakantie afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij het om een samengestelde reis gaat of u de dekking Extra Annuleringsredenen heeft afgesloten. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van geboekte onderdelen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik ben van plan om op vakantie te gaan en reis via of vanaf het land of de plaats waar de (terroristische) aanslag is geweest. Door de aanslag wil ik mijn vakantie afzeggen. Vallen deze kosten onder de dekking van mijn annuleringsverzekering?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij u de dekking Samengestelde Reis of de dekking Extra Annuleringsredenen heeft meeverzekerd. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van geboekte onderdelen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Ik wil wegens de (terroristische) aanslag in het land of de plaats waar de aanslag heeft plaatsgevonden, mijn vakantie afbreken. Worden de niet genoten vakantiedagen vergoed?

Nee, dit is niet verzekerd. Dit is geen geldige annuleringsreden, tenzij u de dekking Samengestelde Reis of de dekking Extra Annuleringsredenen heeft meeverzekerd. Bij een samengestelde reis moet er sprake zijn van het uitvallen van een van geboekte onderdelen. Wij adviseren u contact op te nemen met uw reisorganisator, touroperator of vervoersmaatschappij.

Vragen over uw reisverzekering

Ik ben in het land of de plaats waar de (terroristische) aanslag heeft plaatsgevonden. Door de aanslag is de terugreis per trein, metro of vliegtuig vertraagd of gaat niet. Nu moet ik onder andere extra kosten maken voor verblijf. Kan ik deze kosten verhalen op mijn reisverzekering?

Op basis van uw reisverzekering heeft u recht op vergoeding van extra kosten voor vervoer en verblijfskosten en telefoonkosten. De vergoeding voor verblijfskosten is € 75,00 per persoon per dag.  

Daarnaast geldt een totale maximaal bedrag voor extra vervoers- en verblijfskosten van € 600,00 per reisgezelschap voor oude voorwaarden en onbeperkt voor de nieuwe voorwaarden.

Deze nieuwe voorwaarden gelden voor nieuwe verzekeringen afgesloten na 1 augustus 2018 en voor lopende polissen welke na 1 augustus zijn geprolongeerd. De maximum vergoeding voor telefoonkosten voor gesprekken met derden (anders dan de ANWB Alarmcentrale) bedraagt € 250,00.

Ik moet door de (terroristische) aanslag langer dan gepland blijven in het vakantiegebied waar de aanslag is geweest. Blijft mijn reisverzekering geldig?

Ja, uw reisverzekering blijft tijdens die periode gewoon geldig. U bent verzekerd.

Vragen over de dekking Samengestelde reis

Ik heb een reis samengesteld waarbij ik ook naar het land of de plaats ga, waar de (terroristische) aanslag heeft plaatsgevonden. Door de aanslag wil ik direct doorgaan naar mijn volgende bestemming of langer op de huidige bestemming blijven. Heb ik recht op een vergoeding op basis van deze verzekering?

Ja, wanneer u nog niet vertrokken bent, kunt u de volledige reis annuleren. Wanneer u uw reis aanpast waardoor volledige annulering van de reis wordt voorkomen, dan kunt u deze kosten ook claimen.

Vragen over uw premie

Mijn reis naar het land of de plaats waar de (terroristische) aanslag plaatsvondt, is geannuleerd. Krijg ik nu de premie terug van mijn annulerings-, reis- en/ of omboekgarantieverzekering?


Ja, als u een kortlopende reisverzekering bij ons heeft afgesloten, dan krijgt u de betaalde premie terug. In de andere gevallen, dus bij een kortlopende annuleringsverzekering, een omboekgarantieverzekering of een doorlopende reisverzekering, is het niet mogelijk om uw premie retour te ontvangen.