De afhandeltermijn voor schademeldingen op reisverzekeringen is langer dan u van ons gewend bent. Lees meer.
Terug naar overzicht
Kennis en Ontwikkeling 05 augustus 2021

Wateroverlast Limburg: maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken

jonathan-ford-6ZgTEtvD16I-unsplash.jpg

Uitzonderlijke situaties vragen om uitzonderlijke aanpak. Onder dat motto werd na de wateroverlast in Limburg het calamiteitenteam Limburg samengesteld. Binnen dit team werd alles op alles gezet om getroffen klanten in het gebied zo snel mogelijk te helpen.

Marcel Spronk Manager Schade: maatschappelijke verantwoordelijkheid pakken

"Al vrij snel werd duidelijk dat de wateroverlast in Limburg ook voor onze klanten de nodige impact zou hebben. Uitzonderlijke calamiteiten vragen om een uitzonderlijke aanpak. Daarom hebben we binnen Unigarant snel de werkgroep calamiteit Limburg bij elkaar gebracht en vanuit diverse disciplines binnen Unigarant zijn we aan de slag gegaan.

Op bijna al onze verzekeringen zijn schades gemeld. Hiervan is het grootste deel schade aan woningen en caravans. Komende weken wordt de exacte omvang van de schade duidelijk. Qua aantallen was het voor ons geen calamiteit in de klassieke zin. Bij een pittige najaarsstorm krijgen we bijvoorbeeld veel meer aanbod. Maar de impact in het gebied en voor de klanten maakt de situatie toch wel heel erg uitzonderlijk."

“Maatschappelijke verantwoordelijkheid als verzekeraar nemen bij een uitzonderlijke ramp. Meer doen dan de lettertjes.”

Daarom ben ik blij dat we als bedrijf ervoor kiezen de voorwaarden ruim te interpreteren en waar mogelijk coulance toe te passen. Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen als verzekeraar bij een uitzonderlijke ramp. Dan geeft het enorm veel voldoening dat we in Hoogeveen onze meerwaarde kunnen laten zien aan de gedupeerden."

Joeri van der Tuin, coördinatie schadeafhandeling: aan de slag!

"Normaal gesproken is snelle schadeafhandeling belangrijk. Maar nu is het extra belangrijk. Daarom hebben we, om mensen zo snel mogelijk te kunnen helpen en bereikbaar te zijn, gelijk onze capaciteit opgeschaald en zijn we ook op zaterdag aan de slag gegaan. Alles om maar een klein lichtpuntje in alle ellende te kunnen bieden.

Ik wil graag gebruik maken van de mogelijkheid om de betrokkenen te bedanken voor alle hulp en extra inspanningen. We hebben de situatie goed onder controle. Ik wens iedereen veel succes met het behandelen en afhandelen van deze ramp en wens de mensen in Limburg natuurlijk veel sterkte."

“We zijn ook op zaterdag aan de slag gegaan. Alles om maar een klein lichtpuntje in alle ellende te kunnen bieden.”

Robert Rademaker, Volmachtbeheerder: handvatten geven en contact houden

"Unigarant werkt samen met een aantal gevolmachtigd agenten. De klanten van één daarvan zijn zwaar getroffen door de wateroverlast in Limburg.

Om zo goed mogelijk te helpen, proberen we in deze situatie vanuit de afdeling Volmachten zoveel mogelijk maatwerk toe te passen. Denk hierbij aan een verhoogde grens om schades zelf af te wikkelen en het zonder overleg verstrekken van een voorschot als de situatie daar naar vraagt.”

Guido Evertz, Manager Bedrijfsjuridische Zaken : dubbele motivatie

"Kort samengevat neem ik met dubbele motivatie deel aan de werkgroep calamiteit Limburg. Als verzekeringsbedrijf van de ANWB hebben we Helpen+ hoog in het vaandel staan. Dit is het moment om dat te laten blijken. Meer doen dan de lettertjes. 

Daarnaast vanuit compassie met alle mensen van mijn geboortegrond. Ik heb er veel familie, vrienden en kennissen wonen. Gelukkig zijn er geen ernstig gewonden of overledenen in Nederland. Het geeft enorm veel voldoening dat we in Hoogeveen snel kunnen schakelen en onze meerwaarde kunnen laten zien aan de gedupeerden."

Unigarant