Door technisch onderhoud kunt u vanaf donderdag 28 september 22.30 uur tot vrijdag 29 september 01.00 uur geen premieberekening maken of een verzekering aanvragen.
Heeft u vragen over de aardbeving in Marokko en uw verzekering? Bekijk de meest gestelde vragen hier.
Terug naar overzicht

Februaristormen maken impact

Header Blog.png

Februari was een stormachtige maand. Maar liefst drie grote stormen raasden over het land. Dudley en Franklin waren flink, maar Eunice spande de kroon. Het is dan ook een maand die we bij Unigarant nog wel een tijdje onthouden. Voor een verzekeringsbedrijf zijn dit soort stormen de momenten wanneer het er op aan komt en we alles op alles zetten om onze klanten zo snel mogelijk te helpen. Dat is pittig, want ruim 3500 schademeldingen afhandelen is een flinke klus. We vroegen twee collega’s van onze afdeling Schade hoe het gaat.

Inge Bouwman, Team Expertise

" Of ik al grijze haren heb van deze drukte? Nee, niet echt. Sterker nog, eigenlijk gaat het heel erg lekker.

Juist in zo'n situatie kunnen we laten zien waar we voor staan. Nu kunnen we er zijn voor onze klanten. Dit houdt het expertisevak in. Over mij hoef je je dus geen zorgen te maken.

Ik vind het fijn als er druk opzit en ik mijn schouderfunctie in kan zetten. Daarmee bedoel ik dat klanten hun hoofd op mijn schouder (figuurlijk dan hé) mogen leggen, hun verhaal kunnen doen en even uithuilen. Ondertussen zorg ik ervoor dat ze noodhulp krijgen of de garantie dat we hen zo snel mogelijk helpen.

“Ik vind dit wel lekker: hier staan we voor!”

"Het werk bij Team Expertise en Schadeherstel volgt vaak na de eerste hoos aan meldingen. Als team hebben we voor en tijdens de storm de procedures gecheckt, meegedacht en zaken geregeld. Voor mijzelf betekende dat ik tijdens het weekend mijn telefoon bij de hand had en continu het appverkeer volgde. Op maandag konden wij verder aan de slag met verschillende dossiers. Vanwege de hoeveelheid meldingen en de inhoud van de meldingen, verwerken we ook heel veel aan het bureau. In plaats van een fysieke expert te sturen, handelen we de schade af door te bellen en schade aan de hand van foto's en offertes te beoordelen."

"Wij zetten op dit moment niet altijd een aangesloten hersteller in, ook al is dat eventueel wel de eerste wens van de klant. Bij calamiteiten zoals deze zijn herstellers enorm druk en kunnen daardoor de klant lang niet altijd vlot bedienen. Als een schadebedrag dan ook nog relatief laag is, is het de beste oplossing voor de klant om zelf een hersteller in te schakelen. Zo'n beoordeling aan het bureau zorgt dan én voor een vlotte doorstroom voor de klant én een goede kosten/baten balans voor ons."

Jacob Wildeboer, Schadespecialist Materiele Schade

"Als schadeafdeling volgen wij goed het nieuws. Zeker wanneer er  een storm aan komt. Dan ligt er  op voorhand een plan om alles zo goed mogelijk aan te vliegen. Zo ook deze keer.

Donderdags voor de storm hebben we met de afdeling Communicatie geschakeld met de vraag of we nog een servicemail konden versturen. We wilden onze klanten alvast informeren over de wijze waarop ze het beste een schade kunnen melden om zo het aantal telefoontjes te beperken. Op de afdeling hebben we vervolgens geregeld dat we maandag met veel mensen klaar stonden om onze klanten te helpen met hun schuttingen, dakpannen en andere kapotgewaaide delen van huizen."

“Vooruit denken en handelen werkt!”

"In het begin viel het aanbod nog reuze mee. Toch hebben we besloten om een extern bureau onze telefoon te laten overnemen. Dat was achteraf een top idee! Dankzij deze overloop konden wij als schadebehandelaren doen waar we goed in zijn: schades afhandelen."

En dan ben je opeens zelf een klant

"Vrijdagavond laat krijg ik opeens een bericht van de buurvrouw; onze dakpan ligt bij hun in de achtertuin. Het is laat, donker en het waait... Ik ben niet zo’n held dus ik stap zeker niet direct de ladder op. Zaterdag de schade maar even opnemen.

Opeens ben ik de klant in plaats van de behandelaar. De rollen zijn omgekeerd. Het huis is net aangekocht en volledig verbouwd. Door de verschoven en gevallen dakpannen stroomde er liters water de woning binnen. De stuc dreef haast letterlijk van de muur af. Daarom heb ik het spoednummer gebeld."

"Het liep storm bij de herstellers. Naast mij waren er natuurlijk veel meer schades en schades die ook nog eens veel groter waren. Hierdoor kon de hersteller mij maandag helpen. Inmiddels is er noodherstel uitgevoerd. Er staat een bouwdroger en een blower in de kamer. De schutting met betonnen palen was ook omgewaaid. Dat herstel komt nog wel een keer. Eerst wachten op goed weer." 

Klanten helpen: daar gaat het om

"Het is mooi om te zien hoe goed er geschakeld wordt in het weekend. Iedereen logt in op de momenten dat hij kan om onze klanten snel en goed te helpen. Ik kan wel zeggen dat ik met een fantastisch team werk."

Unigarant