Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Terug naar overzicht
Reis 20 juni 2019

Check uw reisverzekeringen

Reis 06072018.jpg

Passen de verzekeringen nog bij uw vakantieplannen?

Bent u al aan het aftellen tot aan uw zomervakantie? Gaat u dit jaar een verre reis maken of blijft u in Europa? Wat uw vakantieplannen ook zijn, check voor de zekerheid of uw verzekeringen hier bij nog passen.

Gaat u:

- een verre reis maken?
Check dan of u een werelddekking heeft. Hiermee bent u overal ter wereld verzekerd als u onverwacht iets overkomt op reis. En u kunt 24/7 rekenen op de hulp van de ANWB Alarmcentrale.

- bijvoorbeeld raften in de Alpen, abseilen in de Ardennen of met een ‘banaan’ de Middellandse Zee op?
Voor een aantal vakantie-activiteiten heeft u de dekking Gevaarlijke sporten nodig. U bent dan verzekerd voor: schade en diefstal van uw sportbagage of spullen die u moet huren en onverwachte kosten, zoals een gipsvlucht.

- met de auto, caravan of camper op reis?
Staat u in het buitenland met autoproblemen langs de weg? Dan valt dit niet standaard onder de dekking van uw auto- of camperverzekering. Via een reisverzekering of autoverzekering met (aanvullende) pechhulpdekking in het buitenland voorkomt u onaangename verrassingen.

Met de caravanverzekering is uw caravan goed verzekerd tegen schade en diefstal. En kunt u rekenen op een gratis vervangende caravan na een ongeval.

- eerder naar huis dan gedacht?
Omdat u bijvoorbeeld uw been heeft gebroken en met het vliegtuig terug moet. Deze repatriëringskosten worden niet standaard vergoed door uw zorgverzekering. Via een reisverzekering komen deze kosten wel volledig voor vergoeding in aanmerking.

“Wist u dat onze doorlopende reisverzekering als beste getest is door de Consumentenbond?”

Medische kosten kunnen snel oplopen
Via je zorgverzekering krijgt u bijvoorbeeld medisch noodzakelijke zorg slechts vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Deze tarieven kunnen per land flink verschillen.

Zo zijn behandelkosten voor een acute blindedarmontsteking in Spanje soms wel drie keer zo hoog als in Nederland. En in de Verenigde Staten soms wel tien keer hoger. Met de dekking Medische kosten zijn deze kosten verzekerd.


Vallen uw vakantieplannen in het water?
Door bijvoorbeeld ziekte. Dat is heel vervelend. In zo’n geval verzacht de annuleringsverzekering de financiële pijn, omdat u uw reissom vergoed krijgt.


Kortom: het checken van uw verzekeringen voordat u op vakantie gaat, is een aanrader! Uw adviseur helpt u hier graag bij.


En heeft u uw reis voor het najaar ook al gepland?
Als u een paar weken op zomervakantie gaat en in de rest van het jaar ook een weekje of weekendje weggaat, dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering al snel voordeliger dan een kortlopende verzekering. Ontdek eenvoudig of dit ook voor u geldt.


Fijne vakantie!

André Tuns
Salesmanager Reis