Terug naar overzicht

Unigarant en de Cascaderun versterken elkaar

Cascaderun Unigarant-1.png

De Hoogeveense Cascaderun is elk jaar een hele happening. Met zo’n 8000 hardlopers, meer dan 30.000 supporters en vele festiviteiten is dit evenement echt iets om naar uit te kijken. Maar ook binnen Unigarant is de Cascaderun een begrip: collega’s zijn in groten getale aanwezig en sinds 2010 is Unigarant zelfs een van de hoofdsponsors. In dit artikel vertellen Marco Berends (Manager Marketing & Communicatie bij Unigarant) en Michael Brinkhof (Voorzitter bij de Hoogeveense Cascaderun) over het belang van deze samenwerking.

Waarom is de sponsorsamenwerking zo belangrijk?
Marco: “Unigarant vindt het heel belangrijk om een lokaal, sportief evenement zoals de Cascaderun te sponsoren. Het stimuleert de sportiviteit in de regio en natuurlijk de sportiviteit van onze medewerkers. Als werkgever willen we bijdragen aan de vitaliteit van onze medewerkers en laten zien dat sporten gezond én leuk kan zijn. Daarnaast voelen we als groot bedrijf in Hoogeveen veel verbondenheid met de regio en vinden we het fijn om iets terug te kunnen doen”.

“We voelen als groot bedrijf in Hoogeveen veel verbondenheid met de regio en vinden het fijn om iets terug te kunnen doen”

Michael: “Voor ons is het heel waardevol om de naam Unigarant aan ons te verbinden. Het is een Hoogeveens bedrijf, gevestigd in een prachtig gebouw, iedereen kent het. Dankzij de sponsorbijdragen van hen en andere hoofdsponsors, kunnen wij het evenement bekostigen. We gebruiken de bijdragen om het evenement te organiseren, te promoten en onze organisatie verder te ontwikkelen. En omdat er zoveel Unigaranters meerennen, vloeit de bijdrage uiteindelijk weer terug naar het bedrijf. Bovendien gaat de samenwerking veel verder dan het contract, daar ben ik erg blij mee. Het maakt Unigarant wat mij betreft uniek.”

Wie zijn er vanuit Unigarant aanwezig bij de Cascaderun?
Marco: “Je kunt beter vragen, wie niet?! Elk jaar bestaat ons bedrijventeam uit meer dan honderd collega’s en zakelijke relaties. Daarnaast staan er heel veel Unigaranters langs de lijn om ons bedrijventeam aan te moedigen. Ook loopt er nog een clubje door de stad om promotiematerialen uit te delen. Omdat Unigarant dit jaar 50 jaar bestaat, willen we een record neerzetten: het grootste bedrijventeam dat ooit heeft deelgenomen. We zitten al aardig dicht bij het record, dus ik ben ervan overtuigd dat het ons kan gaan lukken.”

Welke festiviteiten organiseren jullie rondom de run?
Marco: “Omdat Unigarant zo’n groot bedrijventeam heeft, maken we er altijd een hele happening van. We huren een restaurant af waar we alle lopers ontvangen en van een speciaal Unigarant/ANWB-shirtje voorzien. Voor de start gaan we met z’n allen op de foto onder de grote Unigarant-boog, die staat op 150 meter voor de finish. Na afloop hebben we een prijsuitreiking voor de 5 en 10 mijl en gaan we samen  wat eten en napraten. Dan delen we onze ervaringen en vieren we het behalen van de finish. Voor sommige Unigaranters gaat het echt om het neerzetten van een persoonlijk record, terwijl het voor anderen juist een overwinning is om deel te nemen. Het samen trainen en na afloop kunnen zeggen ‘Yes, ik heb het gehaald!’ geeft het gevoel dat je goed bezig bent.”

“De samenwerking gaat veel verder dan het contract, daar ben ik erg blij mee. Het maakt Unigarant wat mij betreft uniek!”

Michael: “Voor de andere bedrijven en individuele lopers organiseert de organisatie van de Cascaderun een heuse Afterparty. Als je over de finish komt, word je met wat drinken en fruit onthaald op het plein. Er staat een podium met artiesten, het restaurant de Beren zorgt voor de nodige versnaperingen en het plein staat vol met renners en toeschouwers. Het is de bedoeling dat mensen en bedrijven elkaar ontmoeten en dat lukt aardig goed. Hoewel de run al rond vier uur ‘s middags afgelopen is, is het centrum van Hoogeveen nog tot in de late uurtjes gezellig. De maakt de Cascaderun tot een sportief en bovendien sociaal evenement voor iedereen uit Hoogeveen en omstreken.” 

De 14e editie van de Hoogeveense Cascaderun wordt op zondag 12 juni 2022 georganiseerd. Als je nog wilt inschrijven dan kan dat nog. De publieke inschrijving voor de run sluit begin mei.

Unigarant