Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Wegens technisch onderhoud zijn enkele onderdelen op Unigarant.nl niet beschikbaar vanaf woensdag 5 augustus 22.00 uur tot donderdag 6 augustus 1.00 uur.
Terug naar overzicht
Autoschade 02 mei 2019

Barst!

Blog Barst.JPG

Veel autobezitters hebben het wel eens meegemaakt... Rij je rustig met je auto door Nederland en opeens hoor je: 'pats'. En ja hoor; een ster of een barst in je voorruit. Nog vervelender wordt het als je constateert dat er ingebroken is in je auto door een ruit in te slaan.

Het tijdig herstellen van ruitschade voorkomt eventuele extra schade. Daarbij draagt herstel of vervanging van ruiten bij aan goed zicht voor de bestuurder. Dus bevordert tijdig herstel de veiligheid voor de bestuurder, inzittenden en overige verkeersdeelnemers.

Glas Servicenetwerk

Onze ANWB- en Unigarantklanten kunnen voor herstel en vervanging van autoruiten direct terecht bij onze partners binnen het ANWB-Unigarant Glas Servicenetwerk. Dit netwerk van gespecialiseerde en kwalitatief hoogwaardige glasspecialisten is in staat om snel te beoordelen of een ster in een voorruit hersteld kan worden, of dat vervanging van een ruit de beste oplossing is. Direct daarna vindt het daadwerkelijke herstel of vervanging van de ruit plaats. Uiteraard volgens de geldende merk specifieke voorschriften.

“Even een ruitje vervangen is tegenwoordig niet zomaar een klusje meer, maar vraagt om vakmanschap.”

Steeds meer vakmanschap

Want ‘even een ruitje vervangen’ is met de moderne technologieën die tegenwoordig in auto’s verwerkt worden, geen eenvoudig klusje. Dat vraagt om vakmanschap. Auto’s zijn steeds vaker voorzien van diverse sensoren die onderdeel zijn van het ADAS (Advanced Driver Assistance System) systeem. Oftewel het rijtaakhulpsysteem. Zo moeten camera’s die aan de binnenzijde van de voorruit zijn aangebracht, na het vervangen van een voorruit weer op de juiste wijze worden gemonteerd en gekalibreerd. Deze ontwikkelingen vragen nog meer specialistische kennis van de glasspecialisten. Kennis die wij dankzij het ANWB-Unigarant Glas Servicenetwerk aan onze klanten kunnen bieden. Zo hebben we voor elke ruitschade een passende oplossing. 

De dichtstbijzijnde zo gevonden

Op de websites ANWB.nl en Unigarant.nl kunnen klanten eenvoudig de dichtstbijzijnde glasspecialist binnen ons netwerk opzoeken via een postcode locater. Natuurlijk kunnen klanten ook online of telefonisch de schade bij ons melden. Ook op die manier kunnen we snel het juiste advies geven voor een optimale oplossing. De aangesloten glasspecialist regelt vervolgens alles voor onze klanten. Zoals de melding, de dekkingscheck, het herstel en de administratieve afhandeling. Dat is voor onze klanten een zorg minder. En mede hierdoor bieden we bij schade een echte oplossing en gemak.

Want wat er ook gebeurt, wij laten onze klanten niet barsten!

Marcel Spronk
Manager Schade