Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht

Beloond worden voor veilig rijden? ANWB doet het! 

Babette Bruinsma
Categorie Niet gecategoriseerd
3 min lezen
3 juli 2025

Met de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering verdien je extra korting als je veilig rijdt. Daarnaast draag je ook bij aan een veiliger wegennetwerk. Win-win!  

Eerder deze week publiceerde Independer naar aanleiding van recent onderzoek een artikel, waarbij is gekeken naar de hogere premie die jongeren en ouderen doorgaans betalen voor de autoverzekering. Leeftijdsdiscriminatie, zo vinden beide groepen. Ook de premie van de ANWB Autoverzekering is voor deze beide groepen hoger. Waarom? Statistisch gezien veroorzaken deze groepen meer schade en dat wordt doorgerekend in de maandelijkse premie. De ANWB biedt hiervoor een alternatief!

Veilige kilometers betekent een lagere premie 

Kies je voor de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering dan ontvang je direct 10% extra korting. Wij gaan ervan uit dat jij veilig rijdt, en hiervoor word je direct beloond. Je extra korting kan oplopen tot 30%.  

De premie van de autoverzekering hangt af van verschillende factoren. Leeftijd is daar één van, maar zeker niet de enige. Woonplaats, soort auto en schadevrije jaren zijn ook van invloed op de premie. En bij de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is het rijgedrag ook een bepalende factor.

Leeftijd is daar één van, maar zeker niet de enige. Woonplaats, soort auto en schadevrije jaren zijn ook van invloed op de premie.

Veilig verkeer voor iedereen

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering draagt hieraan bij!  

  • Door feedback te geven op het rijgedrag wordt deze verbeterd. Dit betekent minder ongevallen en minder schade. Dat is dan weer gunstig voor de premie;
  • Wij werken samen met wegbeheerders om de wegen veiliger te maken. Op basis van de data van Veilig Rijden zien we welke verkeerssituaties vaak zorgen voor onveilig rijgedrag. Hard rijden, hard remmen, te scherpe bochten, we halen dit allemaal uit de data van Veilig Rijden. Deze data is volledig anoniem, maar geeft wel een goed beeld van hoe bestuurders het verkeer ervaren. En daar doen we dus echt iets mee. 

Hoe werkt het?

Met een beacon en de ANWB Veilig Rijden app wordt het rijgedrag gemeten. De beacon maakt via bluetooth contact met de app. En de app registreert het rijgedrag. Hierbij wordt gekeken naar snelheid, bochten, remmen en optrekken. Ieder kwartaal wordt een rijscore berekend. En die rijscore bepaalt hoeveel korting er verdiend is.  

De oplossing voor jong en oud (en iedereen daar tussenin)

Wist je dat jongeren bij ANWB al no-claimkorting kunnen opbouwen op de polis van een ouder als ze wel een rijbewijs hebben, maar nog geen auto? Eigen no-claimkorting, beloond worden voor je veilige kilometers en direct starten met 10% extra korting. Dit is voor de jonge bestuurder erg aantrekkelijk. Maar ook voor de ouderen die al jaren veilige rijders zijn, biedt de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering de mogelijkheid om hiervoor beloond te worden. Meer weten? Ga naar de website van de ANWB.

Voor het verzamelen van de data is sinds vorig jaar een samenwerking gestart met Drive Safe Assistance (DSA), ook een dochteronderneming van ANWB.

Een mooie samenwerking

De ANWB Veilig Rijden Autoverzekering is ontwikkeld samen met Unigarant. Dé verzekeraar van de ANWB. Naast ANWB Verzekeringen heeft Unigarant ook haar eigen verzekeringen die voornamelijk via tussenpersonen en/of rijwielhandelaren verkocht worden.

Voor het verzamelen van de data is sinds vorig jaar een samenwerking gestart met Drive Safe Assistance (DSA), ook een dochteronderneming van ANWB. DSA richt zich voornamelijk op het verbeteren van de verkeersveiligheid samen met klanten en partners. Dit doen zij door het verzamelen en analyseren van rij-data. Samen hebben deze partijen hetzelfde doel, de verkeersslachtoffers in Nederland naar beneden brengen en de verkeersveiligheid van Nederland verbeteren.

Hoe kunnen wij je verder helpen?

Voor hulp en vragen staan wij, van maandag tot en met vrijdag, graag voor je klaar!

Ga naar contact
collega aan de telefoon om klanten te helpen
https://www.unigarant.nl/wp-content/uploads/2024/06/ugtlogo.png