Elektrische fietsverzekering

Uw nieuwe óf tweedehands e-bike uitstekend verzekerd

Premie berekenen Adviseur vinden

Unigarant Elektrische fietsverzekering

Even boodschappen doen of liever een lange tocht door het bos? Waar u uw elektrische fiets ook voor gebruikt, met de Unigarant Elektrische fietsverzekering is uw elektrische fiets overal ter wereld goed verzekerd.

Voordelen

  • Wordt uw elektrische fiets binnen drie jaar gestolen? Dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw e-bike
  • U heeft geen eigen risico bij diefstal
  • U kiest zelf hoe u de premie wilt betalen, per jaar of per maand (vanaf € 4,40)

Basisdekkingen Elektrische fietsverzekering

Kies uw basisdekking en verzeker u van een uitstekende elektrische fietsverzekering. Zo kunt u met een gerust hart de weg op en is uw elektrische fiets optimaal verzekerd.

Kies uit twee soorten basisdekkingen

Met de Elektrische fietsverzekering van Unigarant kunt u uw elektrische fiets verzekeren tegen diefstal of tegen beschadiging. Maar u kunt ook beide dekkingen afsluiten. Kies wat bij u past.:

Soms heeft u een eigen risico. Wij geven u graag meer informatie over het eigen risico.

Accessoires meeverzekeren?

Heeft u accessoires gekocht bij uw e-bike?

Met de elektrische fietsverzekering kunt u deze gemakkelijk meeverzekeren. Dat kan eenvoudig door de waarde hiervan op te tellen bij het bedrag van uw e-bike.

Voor deze totale waarde sluit u uw verzekering.

Diefstal Diefstal Diefstal
Schade door een aanrijding, val of vandalisme Schade door een aanrijding, val of vandalisme Schade door een aanrijding, val of vandalisme
Meer informatie Diefstal Meer informatie Beschadiging

Aanvullende dekkingen elektrische fietsverzekering

Naast de basisdekkingen kunt u bij de Unigarant Elektrische fietsverzekering ook aanvullende dekkingen afsluiten. U heeft de keuze uit Verhaalsrechtsbijstand, Ongevallen en Pechhulp.

Verhaalsrechtsbijstand nodig?

Krijgt u tijdens het fietsen schade door de schuld van iemand anders? Dan zorgen wij ervoor dat deze schade verhaald wordt op de aansprakelijke verkeersdeelnemer.

Pechhulp nodig

Pech onderweg komt altijd ongelegen. Maar met de Unigarant Pechhulp is het probleem zo verholpen. Dankzij een (nood)reparatie bent u snel weer op weg. En is reparatie onderweg niet mogelijk, dan wordt u samen met uw elektrische fiets naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht.

Ongevallen

Bij overlijden

Maximaal € 5.000,-

Bij invaliditeit

Maximaal € 10.000,-

U wilt er niet aan denken. Maar raakt u blijvend invalide? Of overlijdt u door een ongeval met uw fiets? Dan vergoeden wij aan u of aan uw nabestaanden. In de bovenstaande tabel kunt u zien wat u vergoed krijgt.

Wat zeggen onze klanten

Eindelijk een telefoongesprek met een mens die ook wil proberen een standpunt van een ander mens te zien en te respecteren. Niet dat ik gelijk heb maar het is prettig dat iemand moeite doet om een gesprek aan te gaan die voor twee kanten prettig is.
Meneer van den Broek

Informatie en service

Ik heb een elektrische fiets overgenomen van iemand anders. Kan ik de verzekering ook overnemen?

Nee, dat kan niet. U heeft een nieuwe verzekering nodig. U kunt daarvoor een premieberekening maken en de Unigarant Elektrische Fietsverzekering vervolgens afsluiten.

Kan ik een tweedehands e-bike verzekeren?

Ja, dat kan. Uw elektrische fiets is dan verzekerd voor de aanschafwaarde. Dat is het bedrag waarvoor u de elektrische fiets heeft gekocht. Heeft u geen aankoopnota? Laat uw fiets dan taxeren bij de fietshandelaar. Dan verzekert u de electrische fiets voor deze taxatiewaarde.

Bij het invullen van de premieberekening vult u ‘nee’ in bij de vraag of uw fiets nieuw is.

Wat moet ik doen als ik mijn fietssleutel kwijtraak?

Dan moet u een kopie van uw fietssleutel laten bijmaken. Dat doet u bij de slotenfabrikant of via fietssleutel.nl. Geef het nummer van de kopie aan ons door als u deze heeft ontvangen. Let op: andere kopieën zijn niet geldig. U ontvangt dan geen vergoeding bij diefstal.

Heeft u de verzekering afgesloten bij een rijwielhandelaar of tussenpersoon? Dan kunt u daar terecht.

Kan ik rechten ontlenen aan de informatie op de site?

De informatie op deze website is met zorg opgesteld en puur informatief. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De polis en polisvoorwaarden zijn bepalend voor uw verzekering.