Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Heeft u vanwege de bosbranden of overstromingen (natuurramp) vragen over uw reis- en annuleringsverzekering?
Heeft u door de wateroverlast in Limburg schade aan uw woonhuis, inboedel of een voertuig? Check hier onze veelgestelde vragen.

Sanne van der Schaaf

Sanne van der Schaaf werkt sinds 15 september 2020 als business proces engineer bij Business Change Schade. Na vier gewone werkdagen en vier trainingsdagen op kantoor in Hoogeveen volgde de scherpe lockdown.

 

“Ik ben niet nieuw, maar zo voelt het voor mij nog wel. Zeker als je hoort dat de mensen om je heen zich verheugen op het weerzien op kantoor. Om Pietje en Klaasje weer te zien en te spreken en te kunnen kletsen over de tijd vóór corona. Als je in coronatijd bent begonnen bij Unigarant, heb je dat niet. [lachend] Alsof je in een andere dimensie hangt. In de virtuele wereld voel ik me volledig Unigaranter. Maar in de fysieke wereld? Dat moet nog komen. Ik ervaar dat overigens helemaal niet als supernadelig hoor. Maar ik verheug me er wel op om mijzelf meer onderdeel van de organisatie te voelen.

Een nieuwe baan tijdens corona… Toen ik solliciteerde had ik vooral zoiets van: laat maar komen. Ik ben niet bang voor een uitdaging – want ik wist wel dat het dat ging worden. Het opende ook de deuren voor een baan verder van huis [Sanne woont in Winsum, red.]. Ik werkte al thuis voor mijn toenmalige werkgever en er werd gesproken over een toekomst ná corona waarin deels thuiswerken normaal zou zijn. De sollicitatiegesprekken waren al digitaal. De eerste keer dat ik vervolgens het bedrijfsrestaurant inliep, moest ik toch wel even heel goed kijken. Was dat mijn manager daar aan die tafel? Via het beeldscherm blijft iemand toch een beetje een poppetje. Heel anders dan in het echt. Soms heb ik het gevoel dat diegene die ik zie in teams iemand anders is dan de fysieke persoon. Via Teams zie ik natuurlijk maar een klein stukje van iemand en nu realiseer ik mij pas wat je allemaal in je opneemt om een beeld van iemand te creëren. Een loopje, een handgebaar, iemands postuur of lengte. Héél gek. En dan voel ik me dus echt wel ‘nieuw’.

Terugkijkend is het noodgedwongen thuiswerken toch een grotere uitdaging geweest dan ik aanvankelijk dacht. Normaal kijk je op kantoor even met collega’s mee, vang je dingen op, kun je even vragen hoe iets zit. Een compleet beeld krijgen van wat er speelt is daardoor lastig. Mensen leren kennen via het scherm is anders dan wanneer je tegenover elkaar zit. Je bent je er heel bewust van hoe je jezelf neerzet in zo’n Teams-overleg – er is daarna geen ontspanningsmoment dat je met elkaar gaat lunchen en het over iets anders hebt dan werk. Je kunt maar een deel van je persoonlijkheid laten zien in een online meeting en kunnen jullie mij dan wel echt leren kennen?

Ik vind het veel te leuk om meer collega’s te leren kennen. Daarom kijk ik ook best uit naar het weer mogen werken op kantoor. Hoewel… misschien is het ook een beetje spannend, alsof je opnieuw ‘de nieuwe collega’ bent, omdat je niemand in het echt hebt gezien en je de weg in het gebouw nog niet weet. Ik zal niet de enige zijn – er zijn in het afgelopen jaar zoveel nieuwe mensen begonnen. Laten we dan van de opening van kantoor een moment maken dat het haast lijkt alsof iedereen die dag zijn ‘nieuwe baan’ start. Zodat ook de ‘nieuwelingen’ zich opgenomen voelen. Het kan best eenzaam zijn – mensen zien mij misschien niet als nieuw, maar zo voel ik me wel degelijk."

Sanne haar tip voor nieuwe collega’s


“Accepteer dat alles niet zo snel gaat als je een nieuwe baan start vanuit thuiswerken. Normaal pik je dingen op, kijk je met mensen mee... Nu moet het allemaal vanuit jezelf komen. Dat kan best een uitdaging zijn. Gun jezelf wat meer tijd. Ik vraag zelf vaker om feedback dan dat ik voor het thuiswerken deed. Zodat ik me ergens aan kan vasthouden. Hoe kom ik over? Wat doe ik goed? Wat kan beter?”

 Terug naar sociaal jaarverslag