kortlopend reis en annulering.jpeg

Vier redenen waarom een reisverzekering een goed idee is!

Het gaat goed met de reissector, dat blijkt ook uit het Continu Vakantie Onderzoek. Het aantal korte vakanties zit in de lift en dat alles zorgt voor een toenemende vraag naar doorlopende reisverzekeringen. En dat is niet zo gek want met een reisverzekering voorkom je hoge kosten als je op vakantie bijvoorbeeld een beroep doet op de Alarmcentrale of medische kosten moet maken.

Toch gaat zo'n 13% van de vakantiegangers zonder reisverzekering op toeristische reis. Een reisverzekering is bij het plannen van een vakantie of weekendje weg misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het verstandig de tijd te nemen om een reisverzekering af te sluiten, want de kosten kunnen bij schade snel oplopen. Zeker voor de vergoeding van aanvullende ziektekosten of pechhulp in het buitenland is een reisverzekering geen overbodige luxe. Hieronder vind je vier redenen waarom het wél slim is om een reisverzekering af te sluiten.

1. Medische kosten kunnen snel oplopen 

Zo krijg je bijvoorbeeld medisch noodzakelijke zorg via je Nederlandse zorgverzekering slechts vergoed tot aan het Nederlandse tarief. Deze tarieven kunnen flink verschillen van tarieven in andere landen.  Ga je bijvoorbeeld naar Spanje op vakantie dan zijn de behandelkosten soms wel drie keer zo hoog. In de Verenigde Staten kunnen de tarieven wel tien keer hoger liggen. De ANWB Alarmcentrale ziet dit veelvuldig langskomen. Daarom is het slim medische kosten mee te verzekeren.

2. Repatriëring wordt niet altijd vergoed door je zorgverzekering

Heb je bijvoorbeeld je been gebroken en moet je naar huis worden gevlogen? Deze zogenoemde repatriëringskosten worden niet standaard vergoed door je zorgverzekering. Maar die kosten kunnen wél enorm oplopen. Via een reisverzekering komen deze kosten wel volledig voor vergoeding in aanmerking. 




3. Pechhulp is niet standaard verzekerd via autoverzekering

Sta je in het buitenland met autoproblemen langs de weg? Dan valt dit ook niet standaard onder de dekking van je autoverzekering. Via een reisverzekering of autoverzekering met (aanvullende) pechhulpdekking in het buitenland voorkom je onaangename verrassingen.

4. Dure spullen mee op vakantie

Je neemt op vakantie al snel een behoorlijke hoeveelheid bagage mee. Vaak zitten daar ook dure spullen tussen, zoals een tablet, smartphone of sportuitrusting. Die zijn niet standaard verzekerd op je (woon)pakketverzekering. Via de reisverzekering zijn je dure spullen op reis wel gewoon verzekerd als je de bagagedekking hebt aangevinkt. Voor hobby- en sportartikelen kun je zelfs een extra dekking afsluiten.

Je ziet, een reisverzekering  is in geval van nood het beste reismaatje dat je kunt hebben en waarmee je een hoop financiële ellende kunt voorkomen. Dat is het kwartiertje dat je nodig hebt om een reisverzekering te sluiten wel waard toch? 

Goede reis!

André Tuns Salesmanager Reis