Door technisch onderhoud kunt u vanaf woensdag 24 april 22.00 uur tot donderdag 25 april 01.00 uur geen premieberekening maken of een verzekering aanvragen.

Helpen, als het erop aankomt!

Als je een reis- en annuleringsverzekering afsluit, dan hoop je deze natuurlijk nooit nodig te hebben.  Je verheugt je immers op je reis en de avonturen die gaan komen. Dat gold ook voor de 36 Nederlanders die eind september in Zuid-Afrika aankwamen om te genieten van de imposante natuur en het dierenleven.

Die vooruitzichten kwamen snel tot een eind door een brutale overval langs de kant van de snelweg.  Een ervaring die je niemand toewenst. Voor het reisgezelschap was de lol er begrijpelijkerwijs wel af, waardoor iedereen  direct naar huis wilde om de gebeurtenissen rustig te laten bezinken.

Zodra de collega’s van de ANWB Alarmcentrale met de voorbereidingen voor de repatriëring begonnen, kwam bij ons de vraag binnen of de mensen het afbreken van de reis kunnen verhalen op de annuleringsverzekering. Strikt gezien valt dit niet onder de voorwaarden van onze annuleringsverzekering. Dat zou betekenen dat de gedupeerden het geld van hun vakantie kwijt zouden zijn.

Gelukkig kijken we bij Unigarant verder dan alleen onze  polisvoorwaarden. Ik ben blij dat ik bij een bedrijf werk waar helpen zo verankerd is in het DNA van de organisatie. Eigenlijk zonder discussie waren we het met elkaar eens dat deze uitzonderlijke situatie om coulance vraagt. Daarom vergoeden we in dit geval de niet genoten vakantiedagen. Helpen als het er echt op aankomt. 

André Tuns
Salesmanager Reis