Unigarant breidt inboedeldekkingen uit met Cyberhulp.jpg

Unigarant breidt inboedeldekkingen uit met Cyberhulp

Vanaf 1 september kunnen klanten van Unigarant en ANWB gebruik maken van de Cyber APK, CyberHelpdesk en Cyberdekking. Met de aanvullende inboedeldekking zet het bedrijf in op preventie, educatie en hulp bij schade bij cyberincidenten. Zo kunnen klanten hun digitale veiligheid laten toetsen door een expert van Studentaanhuis, staat de CyberHelpdesk klaar voor vragen over cybersecurity en biedt de Cyberdekking hulp bij schade na een hack. 

Floor van Workum, CEO Unigarant Verzekeringen: “Cybercriminaliteit groeit. Dit is voor ons de reden geweest om deze nieuwe diensten te ontwikkelen. Met de introductie van onze nieuwe cyberproducten breiden we onze woonverzekering uit met maatschappelijk relevante en eigentijdse dienstverlening. Met deze ontwikkeling zetten we een grote stap in onze ambitie om mensen niet alleen onderweg te helpen maar ook in en om huis.”
 
Preventie, educatie en hulp bij schade
Cyberhulp bestaat uit drie onderdelen, gericht op preventie (Cyber APK), helpen (CyberHelpdesk) en verzekeren (Cyberdekking). De Cyberdekking is een aanvullende dekking op de inboedelverzekering. Klanten met de Cyberdekking krijgen toegang tot de Cyberhelpdesk. De Cyber APK wordt niet aangeboden via het intermediaire kanaal en is los af te nemen via de ANWB. Ook voor klanten zonder inboedelverzekering. ANWB-leden krijgen korting op deze service.

  • Cyber APK
De Cyber APK is een uitvoerige veiligheidscheck voor je laptop of desktop, uitgevoerd door een van duizend IT-experts van Studentaanhuis. Bij de check worden 15 punten getoetst, waaronder de software updates, wachtwoordgebruik, de instellingen en een juiste back-up. De expert sluit de check altijd af met een persoonlijk cyber-veiligheidsadvies.

  • CyberHelpdesk
De CyberHelpdesk is de telefonische hulplijn voor iedereen die vragen heeft over digitale veiligheid of verdachte incidenten. Experts van Cyberwacht helpen klanten bij vragen en kijken zo nodig op afstand mee. Ook adviseert de Cyberwacht over wat te doen in geval van een hack of identiteitsfraude en helpen waar mogelijk om het op te lossen. Cyberwacht is onderdeel van Nationale-Nederlanden.

  • Cyberdekking
De Cyberdekking is een wereldwijde dekking voor online identiteitsfraude, dataherstel en de kosten die ontstaan om deze problemen op te lossen. De Cyberdekking is een aanvullende dekking op de inboedelverzekering van ANWB en Unigarant en verzekert alle gezinsleden die op hetzelfde adres wonen.
 
Gedekt zijn onder andere de kosten die gemaakt worden om bestanden en apparaten te herstellen en schade die ontstaat in het geval van identiteitsfraude. Per gebeurtenis is de maximale vergoeding € 2.000,-. De Cyberdekking kost €2,- per maand.