Vragen over het tekort aan vliegtuigen waardoor uw vlucht wordt geannuleerd? Kijk hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden.
Naamloos-2_Tekengebied 1.png

Unigarant weet waar Abraham de mosterd haalt

In januari 2022 bestaan we 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal waar we met zijn allen in Hoogeveen heel erg trots op zijn. Zo’n bijzonder jubileum laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Verzekeren is een feest en dat gaan we in 2022 nog eens extra benadrukken. 

50 jaar in vogelvlucht 

November 1971: ANWB besluit ‘Garant’ op te richten. Als verzekeraar van de ANWB kan Garant alle schades zelf  afhandelen en de verzekeringen beheren. Het ging vooral om fiets-, auto- en reisverzekeringen. Wij begonnen op het Rokin in Amsterdam. Op 2 januari 1972 wordt Garant omgedoopt tot Unigarant. In mei datzelfde jaar verhuizen we naar het Museumplein.

Oktober 1975 – Het besluit om te verhuizen naar Hoogeveen is definitief. We begonnen met een tijdelijke dependance in de Hoofdstraat (’76). Daarna verhuisden we naar de Griendtsveenweg (’77) en sloten we het kantoor in Amsterdam. In deze tijd verkochten wij niet alleen meer ANWB-verzekeringen, maar ook verzekeringen van Unigarant zelf. Daarbij werkten we steeds meer samen met verzekeringsadviseurs, rijwielhandelaren en reisbureaus.Januari 1990 – ANWB wordt 100% aandeelhouder van Unigarant. We starten met de verkoop van aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, inboedel- en woonhuisverzekeringen voor particulieren (’91).

December 1996 - In al die jaren zijn we al heel wat keren verhuisd. Op 27 december 1996 pakken we opnieuw onze spullen in om te verhuizen van Griendtsveenweg 3 naar Schutstraat 120. Het nieuwe pand wordt officieel geopend (’97) door voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm. In datzelfde jaar (’97), op 6 september, bestonden we 25 jaar.

Mei 2018 - Inmiddels weten we dat het in 1996 niet de laatste keer was dat we onze spullen pakten. In 2018 betraden we ons nieuwe ‘Thuis’. Een jaar later haalden we in december de omzetgrens van 400 miljoen.

Januari 2022 - En nu in 2022 vieren we het 50-jarig jubileum van Unigarant, een bijzondere mijlpaal. Een feestjaar tijdens een pandemie. En een jaar waarin we weer ‘verhuizen’ met Thuis 2.0. Maar we werken nog steeds op dezelfde manier als 50 jaar geleden. De samenwerking met de ANWB is er meer dan ooit. We gaan voor één ANWB, zodat we iedereen op alle vlakken goed kunnen helpen. Want helpen zit in ons DNA. Dat is én blijft wie we zijn.

Meer weten over onze geschiedenis? Bekijk hier onze historie. 

Onze logo's door de jaren heen.