Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Fiets regen 008.jpg

Schade storm Ciara lijkt mee te vallen

Daags nadat storm Ciara over het land trok, lijkt de schade die is aangericht mee te vallen. Dat is de voorlopige conclusie van Unigarant aan het einde van de maandag na de storm. Het lijkt erop dat waarschuwingen voor het slechte weer daarin een belangrijke rol hebben gespeeld.


Marcel Spronk, Manager Schade: “De afgelopen dagen konden we niet om Ciara heen. We denken dat al die media-aandacht er voor heeft gezorgd dat mensen zich goed hebben voorbereid op het slechte weer. Daardoor valt de schade - tot nu toe - mee. Uiteraard is het wel drukker dan normaal. Dat geldt niet alleen voor onze woonverzekeringen. Ook bij onze auto- en annuleringsverzekeringen is het drukker dan anders.

Eerste claims afgehandeld

Ondertussen zijn de eerste claims afgehandeld en heeft een deel van de klanten de eerste betalingen al ontvangen. Er worden vooral veel omgewaaide schuttingen en beschadigingen aan (platte) daken gemeld. 

Om de maandag met een voorsprong te beginnen, zijn medewerkers op zondagavond al begonnen met het verwerken van de schades en werd voor de zekerheid extra personeel ingeroosterd om de verwachte drukte aan te kunnen.