Heeft u vragen over het Coronavirus? Bekijk onze veelgestelde vragen.
Heeft u vragen over de oorlog in Oekraïne en uw verzekering? Bekijk onze veel gestelde vragen.

Goed verzekeringsjaar voor Unigarant en UVM

Unigarant en UVM Verzekeringsmaatschappij, beide onderdeel van ANWB, hebben vorig jaar een omzet- en winstgroei gerealiseerd. De premieomzet waarover Unigarant provisie ontvangt van UVM heeft een stijging laten zien van 8,7% en komt over 2016 uit op € 326,4 miljoen (2015 € 300,2 miljoen). De combinatie had een totaalresultaat van € 29,8 miljoen (€ 12,1 miljoen in 2015) vóór belastingen en resultaat uit deelnemingen.

De toename van de bruto premie is voor Unigarant in verschillende productgroepen gerealiseerd. Ook laat de omzet binnen ANWB Verzekeren opnieuw een stijging zien. In 2016 steeg de bruto schadelast naar € 215,0 miljoen, waar deze in 2015 € 211,7 miljoen bedroeg. Een belangrijk deel wordt verklaard door de groei van de portefeuille, maar ook de stijgende last bij letselschades was hier debet aan. Daarnaast werd UVM geconfronteerd met de gevolgen van een zware storm in juni 2016.

Algemeen directeur Peter Siewers: “Ik ben er trots op dat Unigarant in deze dynamische markt een mooie omzet- en winstgroei heeft behaald. Zowel ons operationele resultaat als het beleggingsresultaat zijn sterk gegroeid ten opzichte van 2015. Daarnaast zijn we afgelopen jaar beloond met diverse onderscheidingen en hebben innovatieve productintroducties zoals de ANWB Veilig Rijden Autoverzekering succesvol bijgedragen aan het resultaat. Om te blijven excelleren in klantgericht verzekeren worden in 2017 opnieuw onderscheidende producten geïntroduceerd en huidige producten aangepast zodat die goede aansluiting vinden bij de huidige en toekomstige klantbehoefte.”

Financieel jaarverslag Unigarant

Financieel jaarverslag UVM 

 

Bekijk hier meer nieuws