Heeft u vragen over de situatie in Israël/de Palestijnse gebieden en uw verzekering? Bekijk onze veel gestelde vragen.
pexels-skitterphoto-1388947.jpg

Duurzaam herstellen van schade aan smartphone of tablet

Een veel voorkomende schade bij elektrische toestellen is val- en stootschade. Daarom doen we als Unigarant na iedere schermreparatie een gratis beschermglas cadeau. Door de herhaalreparaties die hiermee worden voorkomen wordt 8kg CO2-impact bespaard.

4000 lichturen

Deze besparing staat gelijk aan zo’n 4000 lichturen van een LED-lamp. Naast deze CO2 besparing bieden we klanten een haal- en brengservice voor de apparaten om het mensen zo gemakkelijk mogen te maken om de schade duurzaam te laten herstellen in samenwerking met onze partners SmartPhort en Larsa Group. Beide partijen zijn aangesloten bij Stichting Duurzaam repareren en het keurmerk GroenGedaan!

unigarant6.jpg

Refurbished in plaats van nieuw?

Als een toestel niet meer te redden is, geven we de keuze voor een refurbished, pre-owned of nieuw apparaat. Vervanging voor een nieuw toestel van een vergelijkbaar model heeft een CO2 impact van gemiddeld 78kg CO2-impact, oftewel zo’n 350 kilometer met de auto. Bij refurbished wordt een telefoon omgeruild voor een vergelijkbaar toestel welke eerder gerepareerd is. Heeft de klant bijvoorbeeld een iPhone 12, dan krijgt die eenzelfde toestel of een toestel met gelijkwaardige specificaties. Met deze laatste optie zorgen we er samen voor dat er minder waardevolle grondstoffen verloren gaan.  

Duurzaam onderweg

De mogelijkheden voor verduurzaming bij elektrische apparaten zijn eindeloos. Zo kunnen ook elektrische kookplaten steeds beter hersteld worden en wordt onderzoek gedaan naar adapters die de levensduur van telefoonaccu’s verlengen. Er zijn nog veel stappen te zetten en te verkennen, maar we zijn duurzaam onderweg.

Maatschappelijk verantwoord verzekeren

Maatschappelijk verantwoord verzekeren klinkt gemakkelijker dan het is. Samen met collega’s en onze schadeherstelpartners gaan wij voor duurzaam herstel bij schade. Denk naast bovengenoemde herstelacties bijvoorbeeld ook aan het plaatsen van hergebruikt glas als een ruit in jouw woning vervangen moet worden. Of dat je bij een garage een elektrische auto of fiets meekrijgt als je vervangend vervoer nodig hebt. ANWB Verzekeren heeft de groene ambitie om in 2050 volledig CO2-neutraal en circulair te zijn. In de eerste helft van dit jaar is de grens van 5000 duurzamer herstelde schades doorbroken. Hiermee is de doelstelling van 2023 ruimschoots overtroffen. Dit hadden we niet gekund zonder onze herstelpartners en klanten. Helpt u ook mee aan maatschappelijk verantwoord verzekeren?